Schulz a declarat, într-o conferință de presă, la Bruxelles, că este un moment greu pentru ambele părți, atât pentru UE, cât și pentru Marea Britanie.
"Din punct de vedere legal și juridic, trebuie să analizăm care sunt pașii următori. Ambele părți trebuie să respecte faptul că au păreri diferite. Statele membre trebuie să vadă în ce fel pot îmbunătăți Uniunea Europeană (...) și cum pot proteja piețele de ceea ce se întâmplă acum cu lira", a declarat Martin Schulz.
Preşedintele Parlamentului European a mai spus că se așteaptă ca negocierile privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană să înceapă rapid.
"Mă aştept ca negocierile privind ieşirea (Marii Britanii din UE) să înceapă rapid”, a insistat președintele Parlamentului European, care s-a referit şi la prăbuşirea lirei sterline după conturarea rezultatelor referendumului. "Nu vreau ca euro să treacă prin ceva similar", a spus oficialul.
Schulz a precizat că regretă „foarte tare” ieșirea Marii Britanii din UE, însă a dat asigurări că Europa nu se confruntă cu o criză.
Martin Schulz a mai spus că doreșe să discute cu cancelarul german Angela Merkel pentru a se evita o „reacţie în lanţ".
Reamintim că aproximativ 52% dintre cetățenii britanici au optat pentru ieșirea Marii Britanii din UE, în timp ce 48% doresc să facă parte, în continuare din blocul comunitar.
Citiți și:
BREXIT. Premierul britanic David Cameron şi-a anunţat demisia - LIVE VIDEO
BREXIT aduce probleme în fotbal. Ce se întâmplă cu jucătorii britanici din campionatele Europei
BREXIT. Aurul a atins cea mai ridicată valoare din ultimii doi ani. Ce se întâmplă cu leul
Politicienii români reacționează după BREXIT. Băsescu: Ce ai făcut, Cameron?
EFECTELE BREXIT. Companiile britanice înregistrează deja pierderi de 150 de miliarde de euro
Jurnalist din Marea Britanie, mesaj către români: Vă rog, salvați-i pe britanici!