SUA: Marșul femeilor contra lui Trump!

21 Ian 2017 | scris de Magda Marincovici
SUA: Marșul femeilor contra lui Trump!

Sute de mii de persoane, în special, femei, cu căciulițe roz pe cap, au participat, sâmbătă, în SUA, la Marșurile femeilor, organizate pentru apărarea drepturilor civice împotriva președintelui Donald Trump, transmit AFP și alte surse.

Manifestarea, inițiată printr-un simplu apel pe facebook al unei bunici, Teresa Shook și organizat a doua zi de la învestirea republicanului Trump, dovedește fractura societății americane, scrie AFP.

Participarea a fost între 200.000 și 500.000 de persoane, potrivit primarului adjunct al Washington-ului, Kevin Donahue.

Masele erau compacte în special pe Independence Avenue la Washington, unde sute de mii de persoane s-au deplasat până la Casa Albă. Fostul secretar de stat, John Kerry, care a părăsit funcția, vineri, a fost printre manifestanți.

Mobilizările pentru Trump au fost mult mai mici, nu se compară cu cele de la învestirea Obama, unde toată țara a fost sincer fericită, sublinia Kathy Small, o profesoară în vârstă de 67 de ani, venită din Arizona, citată de AFP. 
Donald Trump a reușit să adune doar aproximativ o treime, comparativ cu câte persoane l-au aclamat pe Obama, în 2009 (1,8 milioane de persoane), potrivit unui expert citat de New York Times. 

Multe alte manifestări au avut loc, sâmbătă, la Boston, NewYork, Denver sau la Los Angeles, unde 150.000 de persoane erau așteptate. La Chicago, la marș s-au adunat aproximativ 250.000 de persoane, potrivit organizatorilor. 

Marșuri similare cu zeci de mii de persoane au avut loc și în orașe din alte țări: Sydney, Londra, Paris, Berlin. 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră