Lideri ai mafiei italiene, eliberați din închisoare din cauza pandemiei

27 Apr 2020 | scris de A.A.
Lideri ai mafiei italiene, eliberați din închisoare din cauza pandemiei

Câțiva lideri ai mafiei italiene, aflaţi după gratii, au fost eliberaţi din închisoare şi plasaţi în arest la domiciliu în Italia, din cauza răspândirii coronavirusului, precizează CNN.

Pasquale Zagaria, membru al Camorra din Napoli, Francesco Bonura, unul dintre liderii mafiei siciliene "Cosa Nostra" şi Vincenzo Iannazzo, şef al mafiei din Calabria "Ndrangheta", au fost transferați în arest la domiciliu, conform anunţului făcut de procurorul anti-mafie, Federico Cafiero De Raho.

Pentru a preveni răspândirea infecţiei în închisorile din Italia, guvernul italian a autorizat ca în cazul deţinuţilor care au de exeutat o pedeapsă mai mică de 18 luni, magistraţii pot înlocui detenţia cu arest la domiciliu.

Cafiero De Raho a confirmat că trei şefi ai Mafiei au fost plasaţi sub detenţie strictă, pentru a preveni ca aceștia să intre în contact cu celelalte persoane aflate în închisoare.

Bonura a fost condamnat la 23 de ani închisoare ca urmare a legăturilor dovedite cu mafia italiană și mai avea de ispășit 9 luni.

Iannazzo a fost condamnat în 2018 la peste 14 ani de detenție, el fiind un unul dintre liderii temutului cartel din orașul Lamezia Terme.

Zagaria a primit peste 20 de ani de detenție în 2007 fiind considerat geniul financiar din spatele clanului Casalesi.

Liderul partidului Lega a precizat că plasarea liderilor mafiei în arest la domiciliu este o dovadă de lipsă acută de respect cetățeni, magistrați, jurnaliști, polițiști și absolut toate victimele mafiei.

"În aceste momente de criză, mafia se va inflitra și m ai puternic în viața economică a Italiei. Va depune eforturi pentru a susține financiar diverse activități economice, poprietarii de mici afaceri ne vor vedea obligați să apeleze la resursele financiare ale mafiei pentru a supraviețui acestei crize. Sunt prizonieri care, pentru rolurile pe care le-au avut în cadrul organizaţiilor mafiote, necesită măsuri suplimentare de izolare pentru a evita să fie conectaţi la lumea exterioară", a spus Cafiero De Raho pentru CNN.

Numărul total de prizonieri din Italia a scăzut cu 6.500 începând cu 29 februarie, potrivit Ministerului Justiţiei, precizează CNN.

Alte stiri din Externe

Ultima oră