Liber la filme şi jocuri online când călătoriţi în alt stat UE

18 Mai 2017
Liber la filme şi jocuri online când călătoriţi în alt stat UE

Cetățenii care vizitează un alt stat UE nu pot accesa online filme, seriale TV, muzică, jocuri sau evenimente sportive pentru care au plătit în statul în care locuiesc.

Parlamentul European a aprobat joi noile reguli care le permit cetățenilor Uniunii Europene să-și acceseze abonamentele online atunci când se află în străinătate, potrivit unui comunicat de presă al legislativului european, citat de agerpres.ro.

Noile reguli vor elimina restricțiile, astfel încât cetățenii UE vor putea utiliza serviciile de tip Netflix, HBO Go, Amazon Prime, Spotify, Deezer și atunci când se află în alt stat UE pentru vacanță, studii sau afaceri.

'Cetățenii europeni au așteptat aceste reguli noi ce reprezintă un pas înainte către o piață digitală comună. Ele cresc mobilitatea și oferă cu succes posibilitatea de portabilitate utilizatorilor conținutului online european, fără să afecteze copyright-ul', a spus raportorul PE în acest dosar, eurodeputatul francez Jean-Marie Cavada.

Propunerea legislativă trebuie să fie aprobată de Consiliul UE. Statele membre vor avea la dispoziție nouă luni de la intrarea în vigoare a regulamentului pentru a aplica noile reguli.

Alte stiri din Externe

Ultima oră