Liber la plimbare! Restricţiile la gratuitatea pe CFR, acordată studenţilor, au fost eliminate

21 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Liber la plimbare! Restricţiile la gratuitatea pe CFR, acordată studenţilor, au fost eliminate

Legea de aprobare a ordonanţei de urgenţă prin care se acordă studenţilor gratuitate pe CFR a fost adoptată marţi, de plenul Senatului, fără amendamentele ce restricţionau călătoriile pe calea ferată doar între localitatea de domiciliu şi cea de studiu şi extindeau aceste facilităţi şi pentru elevii de liceu.

Deşi amendamentul privind extinderea gratuităţii pe CFR şi pentru elevii de liceu a avut mai mulţi susţinători în plen, propunerea nu a trecut. În Comisia de Buget-Finanţe, amendamentul a fost propus de Eugen Teodorovici şi Stefan Mihu (PSD), iar în plen a fost susţinut atât de UDMR, cât şi de Comisia de Muncă.

Adoptarea ordonanţei în forma emisă de Guvern, fără restricţionarea călătoriilor pentru studenţi, a fost anunţată încă de sâmbătă de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, după o întâlnire cu liderul PSD, Liviu Dragnea.

"În urma discuției, s-a convenit cu privire la faptul că toate măsurile cuprinse în Programul de Guvernare vor fi respectate și implementate, iar în cazul gratuității călătoriilor studenților pe calea ferată aceasta nu va fi modificată și va rămâne în forma prevăzută în OUG nr 2/2017", a anunţat Ministerul Transporturilor într-un comunicat, după întâlnirea Cuc-Dragnea.

Legea de aprobare a ordonanţei privind gratuitatea acordată studenţilor pe CFR va merge la Camera Deputaţilor, forul decizional în acest caz.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră