Legenda rockului, Tina Turner, a murit la 83 de ani: "Simply the best"

24 Mai 2023
Legenda rockului, Tina Turner, a murit la 83 de ani: "Simply the best"

Cântăreața, supranumită „Regina Rock’n’Roll”, a fost considerată unul dintre cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor, scrie Le Figaro

Cântăreața americană, cetațean elvețian, Tina Turner, a murit la vârsta de 83 de ani, potrivit unui comunicat postat pe contul său oficial de Instagram. „Cu mare tristețe anunțăm moartea Tinei Turner”, se arată în comunicat, adăugând că cântăreața a lăsat „în urmă cea mai mare lucrare a ei: muzica ei”.

Supranumită „Regina Rock 'n' Rollului”, Tina Turner a fost considerată una dintre cele mai mari artiste ale tuturor timpurilor, cunoscută pentru hituri precum What's Love Got to Do with It și (Simply) The Best.

Fenomen

Artista a murit în liniște la domiciliul ei din Küsnacht, lângă Zurich, Elveția, după o lungă boală, a spus agentul ei. Tina Turner și-a început cariera în anii 1950, în primii ani de rock and roll, înainte de a deveni un adevărat fenomen.

Jachetă scurtă de blugi, fustă mini, stilettos și păr blond țepos, Tina Turner a întruchipat singură stilul anilor 1980 în videoclipul muzical al piesei ei What's Love Got to Do with It, unde se plimbă pe străzile din New York. Legenda rock-ului a reușit să se adapteze perfect peisajului pop din anii 1980. Ea a câștigat șase dintre cele opt premii Grammy în anii 1980.

„Un triumf incredibil”

Superstarul nu se sfiase să vorbească public despre abuzul pe care l-a suferit de la fostul ei soț, chitaristul Ike Turner, în timpul relației lor din anii 1960 și 1970. Ea a vorbit despre violența, fălcile rupte, rănile pentru care a mers la camera de urgenta de mai multe ori.

„Povestea Tinei nu este cea a unei victime, ci cea a unui triumf incredibil ”, a scris cântăreața Janet Jackson despre ea într-un număr de la Rolling Stone, care l-a plasat pe Turner pe locul 63 în topul celor mai buni 100 de artiști din toate timpurile. „S-a transformat într-o senzație internațională – o putere elegantă ”, a spus Jackson.

Alte stiri din Externe

Ultima oră