Lavrov: obiectivele rusești nu se mai concentrează „doar” pe estul țării

20 Iul 2022
Lavrov: obiectivele rusești nu se mai concentrează „doar” pe estul țării

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a declarat miercuri că obiectivele militare ale Rusiei în Ucraina nu se mai limitează doar la estul țării, ci privesc și „o serie de alte teritorii” , scrie Le Monde.

„Geografia este diferită acum. Nu mai sunt doar „republicile populare Donețk și Lugansk” [teritoriile separatiste din estul Ucrainei] , ci și regiunile Herson și Zaporizhia [în sud] și o serie de alte teritorii, iar acest proces continuă, constant și cu îndârjire ”, a spus el într-un interviu acordat agenției de știri ruse RIA Novosti și canalului Russia Today (RT).

Aceste declarații apar pe măsură ce Moscova a obținut victorii în ultimele săptămâni în estul Ucrainei, inclusiv ruperea dublei încuietori a Sievierodonețk și Lyssychansk, care i-a deschis calea pentru a încerca să avanseze spre orașele Kramatorsk și Sloviansk, mai la vest. Luptele grele continuă, totuși, în această parte a Ucrainei, Kievul putând conta pe livrări recente de piese de artilerie occidentală mai performante.

Lavrov a avertizat, de asemenea, că dacă Occidentul va continua să furnizeze Ucrainei arme capabile de lovituri cu rază lungă de acțiune, cum ar fi lansatoarele de rachete multiple Himars americane, țintele geografice ale Rusiei vor evolua în continuare. 

„Pentru că nu putem permite părții Ucrainei controlată de [Voloiimyr] Zelensky sau de succesorul său să aibă arme care pot amenința direct teritoriul nostru sau al republicilor [separatiste] care și-au declarat independența sau doresc să-și aleagă propriul viitor ”, a spus el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră