„Occidentul a declarat război hibrid total Rusiei”, spune Lavrov

15 Mai 2022
„Occidentul a declarat război hibrid total Rusiei”, spune Lavrov

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat sâmbătă că Occidentul a anunțat un „război hibrid complet” împotriva Rusiei și că este dificil de prezis cât va dura acesta, scrie Le Figaro

„Occidentul ne-a declarat un război hibrid total și este greu de prezis cât va dura acest lucru, dar este clar că consecințele vor fi resimțite de toată lumea, fără excepție”, a spus el într-un discurs din cea de-a 80-a zi de când Rusia a invadat Ucraina.

„Am făcut totul pentru a evita o confruntare directă – dar acum că provocarea a ajuns, bineînțeles că o acceptăm. Nu suntem străini de sancțiuni: ele au existat aproape întotdeauna într-o formă sau alta.”

Deplângând o „rusofobie” condusă de „țări civilizate”, Serghei Lavrov a vrut să fie ofensiv față de ceea ce el descrie drept „atacuri ostile” în direcția Moscovei, spune BFMTV

"Diplomații noștri se confruntă de foarte multe ori cu condiții foarte dificile în munca lor. Nici în cele mai întunecate ore ale istoriei, nu există o astfel de situație", a pledat el, referindu-se la numeroșii ambasadori occidentali cu sediul în Rusia rechemați de țara lor de origine.
El a denunțat și sancțiunile comerciale emise de Occident față de energiile rusești. „Considerăm că comportamentul partenerilor noștri europeni nu este acceptabil”, a insistat el.

„Trebuie să ripostăm”, a avertizat el, amintind de legăturile care unesc Rusia cu mai multe țări din Asia, Orientul Mijlociu și America de Sud, deschizând ușa întăririi anumitor alianțe sau creării unora noi.

Alte stiri din Externe

Ultima oră