Lavrov: „Războiul total” al Occidentului împotriva Rusiei va dura mult timp

27 Mai 2022
Lavrov: „Războiul total” al Occidentului împotriva Rusiei va dura mult timp

Șeful diplomației ruse Serghei Lavrov a denunțat vineri, 27 mai, „un război total” occidental împotriva Rusiei și a estimat că acesta va dura „mult timp”. „Putem spune cu certitudine că această situație este cu noi pentru mult timp”, a spus șeful diplomației ruse, scrie LeFigaro

„Occidentul a anunțat un război total împotriva noastră, împotriva întregii lumi ruse”, a spus Serghei Lavrov în timpul unei întâlniri cu oficiali din regiunile ruse. „Putem spune cu certitudine că această situație este cu noi pentru mult timp”, a spus el, în timp ce puterile occidentale intensificau sancțiunile împotriva Moscovei pentru lansarea unei ofensive militare majore împotriva Ucrainei.

"Russofobia și Cancel Culture"
„Statele Unite și sateliții săi își dublează, se triplează, își cvadruplează eforturile de a controla Rusia, folosind un instrument foarte larg: de la sancțiuni economice unilaterale până la propagandă profund înșelătoare în spațiul media mondial”, a spus el denunțând o rusofobie fără precedent”. De asemenea, a atacat „așa-numita „anulare a culturii” ("cancel culture"), asigurând că occidentalii au interzis clasicii ruși: Ceaikovski și Dostoievski, Tolstoi, Pușkin.

Multe instituții culturale occidentale și-au încetat cooperarea cu instituțiile de stat ruse sau au interzis artiștii care susțin ofensiva împotriva Ucrainei.

Moscova acuză Ucraina că se află în mâinile neonaziştilor vinovaţi de orchestrarea unui presupus genocid al populaţiei vorbitoare de limbă rusă, iar Occidentul că a purtat un război proxy împotriva Rusiei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră