Joe Biden, la un stat de victorie: Fiecare vot trebuie numărat, vom ști în curând rezultatul

06 Noi 2020
Joe Biden, la un stat de victorie: Fiecare vot trebuie numărat, vom ști în curând rezultatul

Candidatul democrat la Președinția Statelor Unite, Joe Biden, le-a cerut, joi, americanilor să aibă răbdare până se numără toate voturile, arătând că fiecare vot este important și trebuie numărat.

„Vom ști curând” rezultatul, i-a asigurat Joe Biden, altături de coechipiera sa, Kamala Harris, care va deveni vicepreședinte, dacă democrații câștigă alegerile prezidențiale.

Joe Biden conduce – potrivit proiecțiilor FoxNews și CNN – și mai are nevoie de victorie într-un singur stat din cele patru mari unde mai sunt de numărat voturi pentru a-l învinge pe Donald Trump în alegerile prezidențiale.

Pe de altă parte, Trump conduce în trei din cele patru state mari rămase de numărat. În plus, situația din Arizona este la limită – Biden fiind dat câștigător doar de Fox News, în timp ce restul televiziunilor de știri susțin că diferența între candidați e prea mică pentru a fi declarat un câștigător.

Imaginea momentului, înainte de numărarea voturilor din ultimele state:

  • Proiecția Fox News: Biden 264 voturi / Trump 214 voturi
  • Proiecția CNN: Biden 253 voturi / Trump 213 voturi
  • Diferența între cele două proiecții e dată de Arizona: FoxNews a atribuit voturile lui Biden, dar CNN consideră că diferența e prea mică și nu poate fi anunțat un câștigător

Pentru a câștiga alegerile, orice candidat are nevoie de minimum 270 de voturi electorale

Joe Biden, candidatul democrat pentru Casa Albă, a avut joi o nouă declarație publică de la sediul său de campanie din Wilmington, Delaware. De la încheierea scrutinului prezidențial, al cărui rezultat încă nu este tranșat nici după 48 de ore, fiind foarte strâns, este a treia oară când fostul vicepreședinte iese pentru a vorbi publicului.

Mesajul lui Joe Biden s-a vrut a fi unul optimist, ca și celelalte: „Procesul de numărare a voturilor funcționează. Eu și doamna senator (Kamala Harris - n.r.) continuăm să fim optimiști. Nu avem nicio îndoială că atunci când numărarea voturilor se va termina, senatoarea Harris și cu mine vom fi declarați câștigători. Așa că vă cer tuturor să rămâneți calmi. Procesul e în desfășurare și vom ști foarte curând. Vă mulțumesc pentru răbdare, dar trebuie să numărăm voturile”, a spus Joe Biden.

Alte stiri din Externe

Ultima oră