Japonia va analiza folosirea antiviralului Remdesivir pentru a trata pacienții cu COVID-19

02 Mai 2020 | scris de A.A.
Japonia va analiza folosirea antiviralului Remdesivir pentru a trata pacienții cu COVID-19

Japonia va studia datele cercetărilor oferite de Gilead Sciences, producătorul antiviralului Remdesivir, pentru a demara procedurile de autorizare a medicamentului ce urmează a fi folosit pentru a trata pacienții confirmați pozitivi cu noul coronavirus, precizează Reuters.

Tratamentul a fost aprobat într-un timp record în SUA, iar distribuirea lui în spitalele din America a început deja.

Ministrul Sănătății din Japonia, Katsunobu Kato, a confirmat intenția companiei Gilead de a depune documentația în urma căreia ar putea fi aprobată folosirea remdesivirului și în Japonia.

”Am emis ordinele necesare pentru a putea valida acest tratament în maxim o săptămână”, a adăugat Kato.

Primul minisstru Shinzo Abe a anunțat că intenționează să prelungească starea de urgență cu încă o lună. Prezenta măsură ar expira pe 6 mai, iar experții au declarat că măsurile drastice de izolare și distanțare trebuie să fie impuse până când se observă o scădere semnificativă a noilor cazuri de infectări.

Ziarul Nikkei a precizat că firma Gilead și-a propus să distribuie în toată lumea peste 140.000 de doze de remdesivir pentru a trata noul coronavirus, dar aceste doze nu vor fi suficiente.

Remdesivir care nu a reușit să se califice ca un potențial tratament al Ebola, este testat pentru a verifica dacă aduce îmbunătățiri în evoluția noului coronavirus la pacienții diagnosticați. Acest tratament se consideră eficient deoarece reusește să distrugă mecanismul oricărui virus inclusiv coronavirusul de a se multiplica și de a acapara sistemul imunitar al pacienților.

Alte stiri din Externe

Ultima oră