Will Smith și Mick Jagger strâng fonduri pentru a sprijini populația din India

02 Mai 2020 | scris de A.A.
Will Smith și Mick Jagger strâng fonduri pentru a sprijini populația din India

Actorul american Will Smith şi legenda rock Mick Jagger se numără printre vedetele internaţionale şi de la Bollywood care vor participa duminică la un spectacol online de patru ore, destinat strângerii de fonduri pentru a ajuta la combaterea epidemiei de coronavirus în India, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Căpitanul echipei naţionale de cricket Virat Kohli, actorii Priyanka Chopra şi Shah Rukh Khan fac parte dintre vedetele indiene care vor interpreta melodii sau vor citi mesaje de acasă.

Organizat de Karan Johar şi Zoya Akhtar, regizori de la Bollywwod, spectacolul va fi transmis în direct pe Facebook. Spectacolul este organizat cu scopul strângerii a milioane de dolari pentru o sută de organizaţii care oferă servicii esenţiale şi produse alimentare în timpul epidemiei.

Banii sunt necesari pentru a-i ajuta pe "toţi cei care nu au un loc de muncă şi nu au o locuinţă, şi care nu ştiu unde vor găsi următoarea lor masă", au spus organizatorii.

Restricţiile impuse pe 25 martie în India, valabile până pe puţin pe 17 mai, pentru cei 1,3 miliarde de indieni a afectat grav milioane de muncitori şi a provocat o lovitură foarte grea pentru cea de-a treia economie a Asiei.

Restricţiile stricte au permis menţinerea cazurilor de infectare cu coronavirus la un nivel relativ scăzut în cea de-a doua cea mai populată ţară din lume: 37.335 de cazuri, dintre care 1.218 decese, cu 2.000 de noi contaminări în ultimele 24 de ore. Cu toate acestea, bilanţul ar putea fi mult mai mare, potrivit experţilor, din cauza lipsei de testare şi a colectării datelor.

Indian Air Force organizează duminică o paradă aeriană, în cardul căreia elicoptere militare vor arunca petale de flori pe spitalele care tratează pacienţii cu COVID-19.

Alte stiri din Externe

Ultima oră