Italia promite Ucrainei sprijin deplin

14 Mai 2023
Italia promite Ucrainei sprijin deplin

Prim-ministrul Giorgia Meloni a promis sprijinul deplin al Italiei Ucrainei în eforturile sale de a respinge „agresiunea brutală și nedreaptă” a Rusiei, scrie The Guardian

Vorbind alături de Volodymyr Zelensky sâmbătă, Meloni a spus că Italia va continua să aprovizioneze Ucraina cu arme și să sprijine țara atât timp cât va fi necesar.

„Pariem pe victoria Ucrainei”, a spus Meloni.

La începutul zilei, Zelensky s-a întâlnit cu șeful statului al Italiei, Sergio Mattarella, în palatul Președintelui Quirinale, iar el se va îndrepta în curând la Vatican pentru discuții cu Papa Francisc.

„Este o onoare să te am aici la Roma”, i-a spus Mattarella lui Zelenskiy, în remarcile difuzate de televiziunea italiană.

La o conferință de presă după întâlnirea cu Zelenski, Meloni a condamnat „agresiunea brutală și nedreaptă” a Rusiei, a promis sprijinirea Italiei pentru Ucraina „atâta timp cât este necesar” și a cerut Rusiei să se retragă imediat .

„Nu poți obține pacea printr-o predare”, a spus ea, repetând un comentariu anterior al lui Mattarella. „Ar fi un precedent foarte grav pentru toate națiunile lumii.”

Ea a subliniat sprijinul Italiei pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană și „intensificarea” unui parteneriat cu NATO.

Alte stiri din Externe

Ultima oră