Italia are în vedere o ieșire din izolare în patru etape

24 Apr 2020 | scris de B.M.D.
Italia are în vedere o ieșire din izolare în patru etape

Ieşirea din izolare în Italia se va face progresiv în patru etape, dintre care prima ar putea începe luni, 27 aprilie, au relatat vineri unele media italiene, chiar dacă guvernul nu a anunţat nimic oficial în acest sens, potrivit AFP.

"Patru zile de luni vor stabili ritmul pentru redeschiderea" ţării la capătul izolării instituite în 9 martie pentru a stopa epidemia de COVID-19, care a făcut peste 25.500 de morţi în peninsulă, potrivit cotidianului Il Corriere della Sera, ziarul cu cel mai mare tiraj din Italia.

"Totul va depinde de curba contaminărilor", dar, dacă aceasta nu creşte, "uzinele de maşini agricole şi pentru silvicultură vor putea să se redeschidă în 27 aprilie", scrie publicaţia citată.

În afara vreunei situaţii neprevăzute, luni, "4 mai, şantierele, industria textilă şi a modei" îşi vor relua activitatea, urmate lunea următoare, în 11 mai, de "deschiderea magazinelor de îmbrăcăminte şi încălţăminte, precum şi de alte magazine".

În cea de-a patra zi de luni de pe această listă, 18 mai, ar fi rândul barurilor, restaurantelor şi saloanelor de coafură să se redeschidă, potrivit aceleiaşi surse.

Alte ziare evocă un ritm asemănător, preferând să situeze deschiderea barurilor şi restaurantelor în "a doua jumătate a lunii mai".

Această redeschidere progresivă va fi, totuşi, însoţită de măsuri stricte de igienă şi de distanţare socială.

Astfel, în magazinele, care au o suprafaţă egală sau sub 40 m.p., clienţii nu vor fi admişi decât unul câte unul, iar în celelalte, se va decide în funcţie de suprafaţă.

Barurile şi restaurantele vor trebui să menţină distanţa de minimum un metru între clienţi şi să privilegieze spaţiile deschise celor climatizate, climatizarea favorizând dispersarea în aer a eventualilor aerosoli contagioşi.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră