Italia a amendat compania aeriană Ryanair pentru anulările masive de zboruri

21 Iun 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Italia a amendat compania aeriană Ryanair pentru anulările masive de zboruri

Autoritatea italiană pentru Concurenţă (AGCM) a aplicat o amendă usturătoare companiei aeriene irlandeze cu zboruri low-cost, Ryanair, din cauza anulărilor masive de zboruri în septembrie şi octombrie 2017 şi din cauza informării incomplete a pasagerilor în privința drepturilor acestora.

Autoritatea Italiană pentru Competiție (AGCM) a amendat Ryanair cu 1,85 milioane euro, scrie rtbf.be.

Într-o declarație, AGCM a declarat că a lansat procedura în septembrie 2017 pentru „practici comerciale incorecte”, după ce compania aeriană low-cost a anulat mii de zboruri „din cauza unor probleme organizatorice și de gestionare”.

Problemele nu au fost „chestiuni neprevăzute sau care depășesc controlul companiei aeriene, provocând neplăceri majore clienților”.

Ryanair nu a informat corect pasagerii în legătură cu dreptul la o compensaţie pentru anularea zborului, aşa cum prevăd reglementările europene, invocând doar două posibilităţi, rambursarea sumei şi modificarea biletului.

După deschiderea procedurilor de către AGCM, Ryanair şi-a modificat comportamentul începând din februarie 2018, actualizând informaţiile comunicate pe site-ul său Internet şi trimiţând informaţii individuale consumatorilor respectivi în privinţa drepturilor lor şi a manierii în care să şi le exercite.

Din acest motiv, AGCM a declarat că a impus o amendă mai mică decât a fost inițial prevăzută.

La mijlocul lunii septembrie 2017, Ryanair a anunțat anularea a 2.100 de zboruri înainte de sfârșitul lunii octombrie, într-o mișcare care a afectat 315.000 de clienți.

Până la sfârșitul lunii septembrie, compania aeriană a adăugat o nouă serie de anulări care au implicat 18.000 de zboruri între noiembrie 2017 și martie 2018, afectând 400.000 de oameni.

Compania a declarat că anulările au fost cauzate de concediile pe care piloții trebuiau să le aibă până la începutul lui 2018.

Nu uitaţi că dacă aveti zboruri anulate sau întârziate puteţi apela la Flightclaim.ro pentru a solicita despăgubirea de până la 600 euro/persoană. Detalii pe www.FlightClaim.ro

Alte stiri din Externe

Ultima oră