CUTREMURE în serie, în Italia

10 Apr 2018 | scris de Marina Constantinoiu
CUTREMURE în serie, în Italia

O serie de seisme a afectat marţi dimineaţă centrul Italiei. Primul, de 4,7 grade pe scara Richer, s-a produs în localitatea Muccia, din provincia Macerata, o zonă afectată puternic deja de seismul produs în 2016.

Cutremurul de marţi a fost înregistrat la ora 05:11 şi a avut epicentrul la 2 kilometri de Muccia, şi s-a produs la o adâncime de 9 kilometri, potrivit informaţiilor furnizate de Istituto nazioonale di geofisica e vulcanologia (Ingv).

Primarul orașului, Pieve Torina, a declarat că există daune și că școlile au fost închise. Circulația feroviară a fost întreruptă în anumite zone pentru verificări.

Clopotniţa bisericii Santa Maria di Varano s-a prăbuşit, iar localnicii relatează că s-au înregistrat scene de panică. Autorităţile locale verifică gradul de afectare a puţinelor locuinţe rămase în uz.

Din totalul de 920 de locuitori, 550 sunt adăpostiţi în spaţii de locuit de urgenţă, 120-130 în case încă locuibile şi restul la rude sau adăposturi autonome, potrivit ilfattoquotidiano.it.

Cutremurul a fost resimţit şi în Umbria, Lazio şi o parte din Toscana. Seismul de marţi dimineaţă a fost urmat de 19 replici.

Cutremurul din 2016 a avut o magnitudine de 6,2 și a ucis aproape 300 de persoane.

CITIŢI ŞI ARTICOLUL CARE ARATĂ ADEVĂRUL DESPRE RISCUL SEISMIC ÎN ITALIA: Harta ADEVĂRULUI, în atenţia românilor din peninsulă. Care sunt zonele de mare risc în Italia

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră