Irlanda elaborează un plan de urgență care ar impune o „carantină energetică” în cazul unei crize de combustibil cauzată de războiul din Ucraina

13 Iun 2022
Irlanda elaborează un plan de urgență care ar impune o „carantină energetică” în cazul unei crize de combustibil cauzată de războiul din Ucraina

În Irlanda, guvernul elaborează un plan de urgență în cazul în care războiul din Ucraina provoacă o criză majoră de combustibil în Europa, scrie RadioFranceInternational.

În general, țara este mai degrabă protejată de problemele de aprovizionare, deoarece importă în principal din Marea Britanie, care depinde de Rusia pentru mai puțin de 10% din stocurile sale de benzină. Dar este o măsură preventivă. Planul de urgență prevede trei scenarii mai mult sau mai puțin catastrofale.

Primul scenariu ar fi ca Irlanda să importe cu 20% mai puțin în septembrie. În acest caz, rezervele de combustibil pot dura trei luni. Al doilea scenariu: deficit de 35% în decembrie. Și un al treilea scenariu mai extrem: în februarie 2023, nu există suficientă energie pentru a conduce țara.

Și în acest din urmă caz ​​s-ar activa acest plan de urgență, care seamănă foarte mult cu o "carantină energetică": toți salariații neesențiali ar trebui să stea acasă și să-și limiteze călătoriile cu mașina. În ceea ce privește stațiile de benzină, doar o sută vor fi aprovizionate și vor furniza combustibil doar lucrătorilor esențiali. Personalul medical și fermierii, de exemplu.

Irlanda nu depinde în principal de petrolul rusesc
Dacă situația nu este atât de critică, va fi mai degrabă un sistem de rotație la benzină: într-o zi numerele impare, într-o zi numerele pare.

Și în sfârșit, ultima măsură este reducerea vitezei permise pe autostradă.

Potrivit unor surse apropiate guvernului, acest deficit de benzină este puțin probabil, deoarece insula nu depinde în principal de Rusia pentru importurile sale, dar Irlanda vrea să fie pregătită.

Alte stiri din Externe

Ultima oră