Un irlandez riscă 20 de ani de închisoare după ce a refuzat să poarte masca în avion

22 Ian 2022 | scris de M.N.
Un irlandez riscă 20 de ani de închisoare după ce a refuzat să poarte masca în avion

Bărbatul este acuzat de agresiune și intimidare de către justiția americană, după ce a refuzat să-și poarte masca. Acesta ar fi aruncat cu proiectile și chiar și-a dat pantalonii jos.

Un irlandez care a refuzat să-și poarte masca pe un zbor Dublin-New York a fost acuzat de „agresiune” și „intimidare” pentru „arătarea feselor” în public, o „crimă” pentru care riscă până la 20 de ani în închisoare, a anunţat vineri justiţia americană.

Shane McInerney, 29 de ani, din Galway, Irlanda, s-a prezentat pe 14 ianuarie la tribunalul federal din Brooklyn, New York, unde a fost acuzat că „a agresat și intimidat intenționat un membru al echipajului de cabină al zborului 45 Delta Airlines din Dublin, pe aeroportul JFK” din New York pe 7 ianuarie, potrivit unui document al instanței.

Justiția federală îl acuză că a „refuzat în mod repetat să poarte mască”, că a „aruncat o cutie de băutură care a lovit capul unui pasager”, că și-a „coborât pantalonii și chiloții și și-a arătat fesele unui membru al echipajului și pasagerilor” și în cele din urmă și-ar fi „scos șapca ca să o pună pe capul căpitanului”. Acuzațiile constituie „o infracțiune și, dacă va fi găsit vinovat, inculpatul riscă până la 20 de ani de închisoare”, a declarat un purtător de cuvânt al tribunalului din Brooklyn.

Toleranta zero

Cetățeanul irlandez, care călătorea în Florida pentru un loc de muncă ca antrenor de fotbal, a fost eliberat pe cauțiune pentru 20.000 de dolari, în așteptarea procesului.

Autoritatea americană de reglementare a aviației civile (FAA) decretase în ianuarie 2021 o politică de toleranță zero față de pasagerii care ar refuza să poarte masca, în timp ce personalul de zbor al companiilor se confrunta cu un număr foarte mare de cazuri de violență raportate verbal sau fizic. de la persoane care refuză să respecte această obligație.

Joi, un avion al companiei American Airlines care făcea legătura între Miami și Londra s-a întors la jumătatea drumului, pentru că unul dintre pasageri a refuzat să-și poarte masca.

Sursa: Le Figaro

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră