Încoronarea lui Charles: covorul din Westminster Abbey seamănă cu steagul ucrainean dintr-o „fericită coincidență”

06 Mai 2023
Încoronarea lui Charles: covorul din Westminster Abbey seamănă cu steagul ucrainean dintr-o „fericită coincidență”

Unii dintre invitați, inclusiv prima doamnă a SUA, Jill Biden, s-au îmbrăcat și ei în galben și albastru când au sosit la Westminster Abbey, scrie The Telegraph

Covorul de încoronare seamănă cu steagul ucrainean în ceea ce Palatul a descris drept o „coincidență fericită”. Mulți dintre liderii mondiali și oaspeții care au sosit la Westminster Abbey sâmbătă dimineața s-au îmbrăcat în galben și albastru, asortându-se cu o parte din decorul bisericii.

Dr Jill Biden, prima doamnă a SUA care participă la încoronare în locul președintelui Biden, a purtat o jachetă albastră, fustă și mănuși. A fost însoțită de nepoata ei, Finnegan Biden, al doilea copil în vârstă de 22 de ani al lui Hunter Biden și al fostei sale soții Kathleen Buhle, purtând o rochie galbenă cu pelerină și bentiță galbenă.

Pretty Yende, în vârstă de 38 de ani, soprana de operă, a purtat o rochie galben vibrant, cu umerii mari umflați.

Între timp, Hamish de Bretton-Gordon, un fost comandant NATO, a postat pe Twitter că steagul ucrainean se află „în inima Abației Westminster”, alături de o imagine a covoarelor galbene și albastre.

Citând tweet-ul domnului de Bretton-Gordon, Kira Rudik, un deputat ucrainean, a spus că a fost „inspirată de imaginile drapelului Ucrainei din Westminster Abbey pentru încoronarea Regelui Carol” și a postat pe Twitter emoji-uri cu inimă albastră și galbenă.

Charlie Proctor, redactorul-șef al Royal Central, a observat și el covoarele galbene și albastre, pe Twitter: „(Aproape) steagul Ucrainei în Westminster Abbey”.

Între timp, doamna Melinda Simmons, ambasadorul Marii Britanii în Ucraina, a postat pe Twitter o imagine cu covorul galben și albastru, spunând: „Am văzut Ucraina acolo și mi-am pierdut calmul pentru un minut”.

Palatul Buckingham a spus că culorile din mănăstire – aurul galben al covorului teatrului de încoronare și covorul albastru din cor – nu au fost alese pentru a reprezenta steagul ucrainean.

Dar un purtător de cuvânt al Palatului a descris-o drept o „coincidență fericită”.
Au fost alese să evidențieze și să contrasteze cu hainele Regelui și Reginei.

Olena Zelenska a sosit la mănăstire sâmbătă dimineață în locul soțului ei Volodymyr Zelensky, președintele ucrainean. Prima Doamnă a Ucrainei a purtat o haină gri porumbel cu detalii plisate la șolduri cu o rochie coordonată.

Familia Prințesei de Wales a participat și ea la slujba de încoronare. Sora ei, Pippa, 39 de ani, purta o pălărie galbenă, precum și o rochie blazer de Claire Mischevani, în timp ce fratele ei, James, 36 de ani, purta un costum cu o vestă galbenă asortată.

Mama Prințesei, Carole, a purtat o rochie de culoarea safirului și o pălărie asortată în timp ce a participat cu soțul ei Michael.

Alte stiri din Externe

Ultima oră