Imagini impresionante cu Kremlinul vizat de un presupus atac cu dronă (video)

03 Mai 2023
Imagini impresionante cu Kremlinul vizat de un presupus atac cu dronă (video)

Moscova a declarat, miercuri, 3 mai, că a doborât două drone ucrainene care vizează Kremlinul și mai precis Vladimir Putin. Kiev a negat faptele și a asigurat că „nu au nimic de-a face” cu acest incident, scrie MidiLibre

Rusia a acuzat miercuri (3 mai) Ucraina că a atacat Kremlinul folosind două drone cu scopul de a-l ucide pe președintele Vladimir Putin, au informat agențiile de presă ruse, citând președinția. Guvernul rus susține că a doborât cele două dispozitive aseară. Kiev, la rândul său, a asigurat că nu are „nimic de-a face cu aceste atacuri”.

De atunci, videoclipurile care arată o dronă explodând deasupra Kremlinului au fost publicate de presa rusă. 

Imagini impresionante cu atacul

Într-un prim videoclip difuzat de agenția de presă rusă RIA Novosti pe Telegram, se poate vedea o mică dronă trecând peste acoperișurile Kremlinului înainte de a exploda în apropierea unui steag rus.

Pe Twitter, mai mulți utilizatori de internet au evidențiat prezența a două persoane care se urcau pe acoperiș în momentul exploziei dronei. Deocamdată nu s-au oferit informații pe acest subiect.

Un alt videoclip difuzat de mass-media est-europeană Nexta arată fum iesind din spatele fațadei Kremlinului. Aceste imagini par să urmeze primelor imagini.

Fără victime

Kremlinul indică că nu urmează să fie declarate victime și că Vladimir Putin nu a fost rănit. Președintele rus, care nu se afla la Kremlin în momentul atacului, lucrează miercuri în afara Moscovei, la Novo-Ogariovo, a declarat agenția RIA controlată de stat.

„Rusia își rezervă dreptul de a lua măsuri de răzbunare acolo unde și atunci când consideră necesar”, a spus Kremlinul. Videoclipul neverificat care circulă pe rețelele de socializare ruse, inclusiv pe canalul de media militar Zvezda, arată fum palid care se ridică în spatele palatului principal al Kremlinului din cetatea fortificată după presupusul atac.

Ucraina neagă

„Ucraina nu are nimic de-a face cu atacurile cu drone asupra Kremlinului”, le-a spus Mykhaïlo Podoliak, consilier al lui Volodymyr Zelensky la BFMTVÎn The Guardian, el adaugă că un atac asupra Kremlinului „nu ar schimba nimic pe câmpul de luptă” și „ar provoca probabil Rusia să ia măsuri mai drastice”.

La rândul său, Volodimir Zelensky a asigurat că Ucraina „nu l-a atacat pe Putin”, relatează BFM TV .

Acuzațiile rusești „ar trebui considerate doar ca o încercare de a pregăti un context pentru un atac terorist de amploare în Ucraina”, afirmă Mykhaïlo Podoliak.

Potrivit acestuia, Moscova „se teme de începerea ofensivelor Ucrainei de-a lungul liniei frontului și încearcă în orice fel să preia inițiativa, să distragă atenția”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră