Harry Potter: HBO dezvăluie adaptarea lui Harry Potter într-un serial TV cu actori noi

13 Apr 2023
Harry Potter: HBO dezvăluie adaptarea lui Harry Potter într-un serial TV cu actori noi

Saga celui mai faimos vrăjitor se va întinde pe mai multe sezoane cu o distribuție nou-nouță pentru personajele lui Harry, Hermione și Ron, scrie Le Figaro

Într-un trailer postat pe rețelele sale de socializare miercuri seară, platforma de streaming HBO Max promite o „adaptare fidelă” la cărțile originale ale lui JK Rowling.

Zvonul circula de câteva zile, informația tocmai a fost oficializată. Într-un scurt trailer postat pe rețelele de socializare a HBO Max miercuri seara, Warner Bros. Discovery a confirmat că a ajuns la un acord cu JK Rowling pentru a adapta cele șapte cărți Harry Potter ca un serial.

Franciza, care a avut deja un succes mondial în anii 2000 în cinematograf, - filmele încasaseră 7,7 miliarde de dolari la nivel mondial între 2001 și 2011 -, va fi așadar complet reînnoită. Pentru a face acest lucru, Warner Bros. Discovery lansează o nouă platformă Max, o fuziune a HBO Max și Discovery+. Obiectiv: să răspândească acest nou seerial pe parcursul a zece ani, potrivit Reuters, și să aloce un sezon pe volum. Toate cu o distribuție complet nouă de actori.

„Angajamentul Max de a păstra integritatea cărților mele este important pentru mine și aștept cu nerăbdare să particip la această nouă adaptare care va atinge un grad de profunzime și detaliu pe care doar un serial de televiziune de lungă durată îl poate oferi”, s-a entuziasmat într-un comunicat de presă JK Rowling, care va fi producător executiv al serialului. Cele șapte cărți Harry Potter s-au vândut în peste 600 de milioane de exemplare în întreaga lume.

În timp ce afacerea îl încântă pe autorul cel mai bine vândut, îi divide pe fanii francizei, dintre care unii rămân foarte atașați de lucrările cinematografice și de actorii care interpretează personajele cheie ale universului vrăjitor,  Daniel Radcliffe, Rupert Grint sau Emma Watson. Pentru a-i liniști, HBO Max promite o „adaptare fidelă” a cărților. La rândul său, Warner Bros nu a oferit mai multe informații despre data difuzării. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră