Gerhard Schroeder este anchetat în Polonia pentru rolul în pregătirea invadării Ucrainei de către Rusia

11 Mai 2023
Gerhard Schroeder este anchetat în Polonia pentru rolul în pregătirea invadării Ucrainei de către Rusia

Ancheta asupra invadării Ucrainei desfășurată de procuratura națională poloneză va viza și rolul fostului cancelar german Gerhard Schroeder în pregătirea razboiului, au aflat reporterii de la postul polonez  RMF FM.

Parchetul Național polonez a primit o sesizare despre posibilitatea comiterii unei infracțiuni de către Gerhard  Schroeder și aceasta a fost inclusă în ancheta în curs. Acestea sunt conduse de departamentul Procuraturii Naționale pentru crima organizată și corupție. 

Potrivit documentelor obținute de anchetatori, politicianul german și-ar fi putut folosi funcțiile din sectorul energetic rus pentru a pune ulterior presiuni asupra țărilor UE și Ucrainei. Anchetatorii vor analiza, de asemenea,  ce rol a jucat fostul cancelar în pregătirile pentru invadarea Ucrainei. 

Anunțul menționa că, în ciuda faptului ca era la curent cu planurile Rusiei, Schroeder nu s-a distanțat de Kremlin și a continuat să dețină poziții în companii energetice rusești. 

În urmă cu câteva zile, fostul cancelar german a participat și la o recepție la ambasada Rusiei din Berlin, pentru a marca aniversarea victoriei Uniunii Sovietice asupra Germaniei în mai 1945. 

Anchetatorii polonezi conduc procedurile în consultare cu ucrainenii. Până acum, au intervievat aproape 2.000 de martori. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră