În Marea Britanie s-ar putea introduce obligativitatea purtării măștilor în toate locurile publice

15 Iul 2020 | scris de I.D.
În Marea Britanie s-ar putea introduce obligativitatea purtării măștilor în toate locurile publice

Marea Britanie ar putea recomanda în curând purtarea măștii de protecție în toate locurile publice, inclusiv birouri şi alte locuri de muncă, a relatat marţi The Telegraph, la o zi după ce guvernul a anunţat că măştile vor fi obligatorii în magazine din 24 iulie, informează miercuri Reuters.

Oficialii au început discuţii private cu grupuri reprezentând angajatori majori, în timp ce miniştrii elaborează o "foaie de parcurs" pentru a evita un al doilea val de COVID-19, adaugă cotidianul.

Vineri, prim-ministrul Boris Johnson urmează să stabilească o nouă foaie de parcurs pentru strategia sa pe termen lung, ce va include detalii despre modul în care ţara se va întoarce la locurile de muncă fără a risca un al doilea vârf al pandemiei.

Purtarea măștii în magazine este deja obligatorie în câteva alte ţări europene, inclusiv Germania, Spania şi Italia.

Johnson a declarat săptămâna trecută că reguli mai stricte privind purtarea măştilor ar putea fi necesare, în timp ce Partidul Laburist de opoziţie a criticat guvernul pentru că nu a acţionat mai devreme în Anglia.

Ordinul de luni notează că persoanele care nu poartă mască pot fi amendate cu până la 100 de lire sterline (125,48 dolari) - în conformitate cu amenzile existente pentru persoanele care nu îşi acoperă faţa în transportul public - amendă ce ar scădea la 50 de lire sterline dacă va fi plătită în termen de 14 de zile. 

Reglementarea privind purtarea măștilor în magazine sau transportul în comun ar putea rămâne în vigoare până vara viitoare, a declarat miercuri ministrul Sănătății, Matt Hancock. El nu a dorit să ofere date precise, insistând asupra faptului că Marea Britanie trebuie să vadă cum merg lucrurile în sensul obținerii unui vaccin pentru noul coronavirus.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră