Fostul aeroport Tempelhof din Berlin ar putea deveni casă de toleranţă cu „drive-through”, dacă propunerea unui primar de district din Berlin se va materializa, relatează CNN.
Vechiul aeroport Tempelhof are o lungă istorie – a fost aerodrom pentru trupele de aviaţie naziste în Al Doilea Război Mondial, a fost locul podului aerian din timpul Blocadei Berlinului, iar cel mai recent a fost loc de adăpost pentru refugiaţii sirieni care au ajuns în Germania.
În 2008, aeroportul a fost scos din serviciu şi a devenit un imens parc unde berlinezii se retrag pentru a se distra pe role în serile de vară. Vechiul aeroport ar putea deveni acum un uriaş bordel.
Primarul districtului central al Berlinului a propus instalarea de „cabine sexuale” pe locul fostului aeroport, într-o încercare de a spori securitatea lucrătoarelor sexuale din zonă. Prin acest proiect, clienţii ar putea să primească servicii sexuale în propriile vehicule.
Conceptul de „cabină sexuală” nu e unul nou. Primele astfel de cabine au apărut prima oară în Utrecht, în Olanda, la mijlocul anilor ‘80, de unde s-a răspândit şi în alte oraşe ale Europei de Vest: în Köln, Essen, Bonn sau Zurich.
Stephan von Dassel, primarul care provine din Partidul Verzilor, încearcă să combată prostituţia care a scăpat de sub control în ultima vreme în districtul său.
Prin măsura pe care o susţine, prostituţia ar fi restricţionată în toate zonele în afară de cele din Tempelhof, în mediu controlat şi securizat. Primarul spune că aceată măsură va „îmbunătăţi viaţa rezidenţilor dar şi a lucrătorilor sexuali din zonă”.
Dassel, care şi-a petrecut ultimii doi ani cercetând problema, avertizează că dereglementarea prostituţiei de stradă duce la micşorarea preţurilor pentru astfel de servicii dincolo de preţul de echilibru, ceea ce duce la un volum de muncă crescut pentru a ajunge la salariul minim.
Mai mult, spune Dassel, doar o parte foarte mică dintre lucrătoarele sexuale primesc consultaţii şi consiliere medicală şi foarte puţine sunt înregistrate, fapt ce a dus la apariţia proxeneţilor şi la o siguranţă mai redusă a cetăţenilor.
Dassel argumentează că situaţia actuală a lucrătorilor sexuali din zonă este inumană şi că prin refuzul de a acţiona, autorităţile statului Berlin tolerează „prostituţia forţată, violenţa împotriva femeilor şi dependenţa de droguri”.