Explozia avionului rusesc. Bomba a fost plasata in cabina pasagerilor

18 Noi 2015 | scris de Gheorghe Voicu
Explozia avionului rusesc. Bomba a fost plasata in cabina pasagerilor

Desi initial s-a crezut ca bomba fusese amplasata in cala de bagaje, ancheta experilor rusi a descoperit ca aceasta a fost plasata undeva , in spate, aproape de coada avionului.

 

Conform unei versiuni preliminare, bomba ar fi putut fi pusă sub un scaun de la fereastră. Explozia acesteia a condus la distrugerea cadrului și la depresurizarea cabinei, care a avut un caracter exploziv”, scrie presa rusă citata de agerpres.ro.

Intr-o asemenea varianta, coada avionului s-a rupt iar avionul practic s-a dezintegrat in aer. Pasagerii au murit instanraneu din cauza depresurizarii bruste.

 

Pe de alta parte, ancheta autoritatilor egiptene pare sa fi ajuns la concluzia ca un angajat al aeroportului a dus bomba la bord iar mai multe persoane au fost deja arestate.

 

Reamintim ca pe 30 octombrie, un avion al companiei ruse Metrojet , avand 224 de pasageri la bord, s-a prabusit deasupra Peninsulei Sinai. Atentatul a fost revendicat de Statul Islamic iar presedintele rus Vladimir Putin a anuntat Rusia ii va prinde pe teroristi, indiferent unde s-ar ascunde, iar autoritatile ofera o recompensa de 50 de milioane de dolari oricui va da informatii valoaroase despre acest caz. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră