Donald Trump: ”Ne așteaptă cea mai neagră săptămână! Numărul celor decedați va crește”

05 Apr 2020 | scris de A.A.
Donald Trump: ”Ne așteaptă cea mai neagră săptămână! Numărul celor decedați va crește”

Președintele SUA s-a adresat cetățenilor avertizându-i că va urma o săptămână foarte grea, cu o escaladare a numărului deceselor înregistrate.

De asemenea a dorit să liniștească statele cele mai lovite de pandemie și le transmis că vor primi materialele de care au nevoie și vor fi sprijiniți chiar și de armată în bătălia contra COVID-19.

Trump:”Trebuie să redeschidem țara, trebuie să redeschidem economia. Nu vrem să continuăm această situație la nesfârșit”, el lăsând de înțeles că în perioada Paștelui s-ar putea renunța la anumite măsuri de distanțare socială.

Sâmbătă s-au înregistrat 8.500 decese în Statele Unite și mai mult de 630 doar în New York ajungând la un total de 3.656 de la începutul pandemiei.

În cadrul discursului său, președintele a anunțat detașarea a sute de soldați, experți și cadre medicale în zonele cele mai afectate, dintre aceștia peste 1000 de cadre militare vor ajunge la New York.

El a mai invocat și o lege din timpul Războiului din Coreea care îi permite control total asupra echipamentelor medicale produse pe teritoriul SUA. Această lege îi permite să redistribuie întreaga producție în spitalele americane, împiedicând exportul.

Reticența lui față de măsuri drastice de izolare este renumită și în cadrul acestui discurs a ținut să suplinieză că oamenii trebuie să iasă din case, să se ducă la muncă, economia trebuie să repornească cât mai repede.

Alte stiri din Externe

Ultima oră