Dicţionarul britanic „Collins” a anunţat cuvântul anului 2020. Probabil toți ne gândim la el

10 Noi 2020 | scris de Istvan Deak
Dicţionarul britanic „Collins” a anunţat cuvântul anului 2020. Probabil toți ne gândim la el

Dicționarul britanic al limbii engleze „Collins English Dictionary” a numit drept cuvântul principal al anului 2020. Este unul la care probabil ne gândim cu toții sau chiar îl pronunțăm cel puțin o dată pe zi.

Termenul anului este „lockdown” sau regimul de izolare, adică seria de restricții introduse în mai multe țări din cauza situației răspândirii coronavirusului.

Experții au ales acest cuvânt, deoarece o astfel de experiență „a unit miliarde de oameni din întreaga lume”. Lexicografii au numărat peste 250.000 de utilizări ale cuvântului „lockdown” în 2020, faţă de 4.000 de utilizări ale acestuia în anul anterior.

„Lockdown – măsurile restrictive de izolare care au fost luate de autoritățile din întreaga lume cu scopul reducerii răspândirii COVID-19 – este declarat cuvântul anului 2020 de către Collins” – se afirmă într-un comunicat publicat pe site-ul dicționarului britanic.

Se menţionează că pe lista concurenților la titlul „cuvântul anului” au fost incluse şi alte cuvinte și expresii legate de pandemie, ca de exemplu „coronavirus”, „key worker”, „forglough”, „social distancing” și „self-isolation”.

Dar au existat şi cuvinte de alt tip, precum „TikToker” – numele utilizatorului activ al rețelei de socializare TikTok. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră