Democrații vor să „elimine” apelurile de înlocuire a președintelui Joe Biden numindu-l oficial în iulie

02 Iul 2024
Democrații vor să „elimine” apelurile de înlocuire a președintelui Joe Biden numindu-l oficial în iulie

Partidul l-ar putea nominaliza oficial pe Biden încă din 21 iulie. Aliații președintelui au respins apelurile de înlocuire, scrie Bloomberg

Comitetul Național Democrat ia în considerare nominalizarea oficială a lui Joe Biden încă de la jumătatea lunii iulie, pentru a se asigura că președintele se află pe buletinele de vot pentru noiembrie, contribuind în același timp la eliminarea discuțiilor din interiorul partidului privind înlocuirea lui după performanța slabă a dezbaterilor de săptămâna trecută.

O posibilă dată pentru nominalizarea lui Biden este 21 iulie, când comisia de acreditare a Convenției Democrate se întrunește virtual. Democrații plănuiseră deja să îl nominalizeze pe Biden, în vârstă de 81 de ani, înainte de convenția lor din august, pentru a se asigura că acesta apare pe buletinul de vot din Ohio, care avea un termen limită de 7 august pentru certificarea candidaților.

Comitetul se întrunește luna aceasta pentru a finaliza procedurile înainte ca convenția partidului de la Chicago să înceapă pe 19 august 19.
Nominalizarea lui Biden înainte de convenție asigură că Biden este în buletinele de vot de stat, dar momentul este fortuit. Aceasta permite partidului să se unească în continuare în jurul candidatului lor, chiar dacă din interior îi cer acestuia să se retragă pentru un nou candidat după performanța sa în dezbaterea din 27 iunie.

În zilele care au urmat dezbaterii, aliații lui Biden au avut un ton sfidător, respingând cu furie apelurile pentru ca cel mai bătrân președinte din istoria SUA de a pune capăt candidaturii sale de realegere. Președintele în exercițiu a câștigat aproximativ 99% dintre delegații angajați ai partidului său în timpul concursului primar din 2024, dându-i o mare influență asupra organizației partidului.

Fidelii lui Biden și-au petrecut și weekendul apărându-l pe canalele de știri prin cablu, în calitate de președinte, strângând fonduri în New York și New Jersey. Mandatul de aproximativ cinci decenii al președintelui în guvernul de la Washington i-a permis să stabilească legături strânse în întregul Partid Democrat.

Biden și-a petrecut weekendul făcând campanie în New York și New Jersey, asigurând donatorii că este apt pentru un al doilea mandat.

Totuși, chiar înainte de dezbatere, sondajele au arătat că efortul de realegere al lui Biden este afectat de preocupările alegătorilor cu privire la vârsta și capacitatea sa de a îndeplini un al doilea mandat.

Data de 21 iulie ar urma să vină la 10 zile după condamnarea lui Trump în Manhattan pentru acuzatia sa pentru crimă pentru că a încercat să ascundă plățile de bani pentru a ascunde o presupusă aventură cu un star de film pentru adulți înainte de alegerile din 2016. Și s-ar întâmpla la doar trei zile după ce Trump este programat să accepte nominalizarea partidului său la convenția republicană de la Milwaukee.

Termenul limită din Ohio în cauză pentru democrați a fost amânat de atunci, dar DNC și-a modificat deja regulile pentru a permite o modificare a datelor convenției și a procedurilor de vot, inclusiv un posibil vot prin apel nominal „înainte ca delegații să se întâlneasca în persoană la Chicago. .”

Această modificare a venit de la Comitetul pentru Reguli și Statut, care acum a cedat jurisdicția unui Comitet separat pentru Regulile Convenției. Acel comitet se întrunește pe 19 iulie, oferindu-i șansa de a oficializa procedurile pentru un vot virtual, a declarat co-președintele Comitetului pentru Reguli și Statute, Jim Roosevelt Jr.

Comitetul de platformă al convenției DNC se întrunește pe 16 iulie, Comitetul pentru Reguli pe 19 iulie și Comitetul de acreditare pe 21 iulie. Întâlnirile vor fi virtuale și vor fi vizionate pentru public pe canalul YouTube al partidului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră