Datele personale ale forțelor armate britanice au fost piratate

07 Mai 2024
Datele personale ale forțelor armate britanice au fost piratate

Informațiile personale ale unui număr necunoscut de militari britanici în serviciu au fost accesate în urma unui pirataj semnificativ de date, scrie BBC

Piratajul a vizat un sistem de salarizare utilizat de Ministerul Apărării, care include numele și detaliile bancare ale membrilor actuali și ale unor membri ai forțelor armate din trecut.

Într-un număr foarte mic de cazuri, datele pot include adrese personale.

Nu se știe cine se află în spatele piratajului sau pentru ce pot fi folosite datele.

Datele, descrise ca „informații personale în stil HMRC”, se referă la membri actuali și foști ai Marinei Regale, Armatei și Forțelor Aeriene pe o perioadă de câțiva ani.

Sistemul a fost gestionat de un contractor extern și nu au fost obținute date operaționale ale Ministerului de Dezvoltare.

Se înțelege că Ministerul Apărării a luat măsuri imediate și sistemul a fost scos off-line, în timp ce investigațiile sunt în curs.

Ministerul Apărării este în proces de a notifica și de a oferi sprijin și consiliere celor afectați, inclusiv informarea organizațiilor de veterani cu privire la ceea ce s-a întâmplat.

Secretarul Apărării, Grant Shapps, urmează să informeze parlamentarii cu privire la pirataj. Se așteaptă ca el să stabilească un „plan în mai multe puncte” ca răspuns, care va include acțiuni pentru protejarea celor afectați.

Deși nu a fost dezvăluit cine se află în spatele acestui act, acesta vine pe fondul avertismentelor sporite despre amenințările de securitate cibernetică cu care se confruntă Marea Britanie din partea statelor ostile și a terților.

Anul trecut, guvernul a publicat o versiune actualizată a strategiei sale de apărare pe termen lung , care spunea că utilizarea „spyware-ului comercial, ransomware-ului și capabilităților cibernetice ofensive de către actori statali și nestatali a proliferat”.

În martie, guvernul a acuzat public China că se află în spatele unui pirataj din august 2021 care vizează detaliile a milioane de alegători deținute de Comisia Electorală.

În decembrie 2023, Centrul Național de Securitate Cibernetică a declarat că informațiile ruse se aflau în spatele unei „activități cibernetice rău intenționate care încearcă să interfereze în politica și procesele democratice din Marea Britanie”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră