COVID 19. Zona roșie a fost extinsă în nord-estul Franței și regiunea Madrid, iar zona galbenă pentru restul Franței, Germania și Spania

11 Mar 2020
COVID 19. Zona roșie a fost extinsă în nord-estul Franței și regiunea Madrid, iar zona galbenă pentru restul Franței, Germania și Spania

Institutul Național de Sănătate Publică a decis miercuri dimineață extinderea zonelor roșii în nord-estul Franței și regiunea Madrid, precum și zonele galbene la tot ce înseamnă localitățile din restul Franței, Germania și Spania.

Am avut un aflux al cetățenilor români românilor întorși din Italia. Ne pregătim de un aflux al cetățenilor veniți din celelalte zone. Țin să menționez că în acestă dimineață la nivelul Ministerului Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică a decis extinderea zonelor roșii în nord-estul Franței și regiunea Madrid, precum și zonele galbene la tot ce înseamnă localitățile din restul Franței, Germaniei și Spaniei. Cei care se vor întoarce din zonele roșii  și le găsim pe site-ul INSP, precum și la TELVERDE le putem afla, vor fi introduși în carantină. Cei care vin din zonele galbene vor fi introduși în izolare voluntară la domiciliu, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru,  miercuri dimineață.

UPDATE

Grupul de Comunicare Strategică precizează miercuri că nu s-a luat nicio decizie referitoare la includerea în zonele roşii, respectiv cele care presupun carantina instituţionalizată timp de 14 zile, a cetăţenilor care revin din regiuni ale Franţei, Germaniei şi Spaniei.

"O astfel de decizie referitoare la actualizarea zonelor de risc (zone roşii/ zone galbene) poate fi luată numai la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, în urma unor evaluări meticuloase a evoluţiei răspândirii noului coronavirus (COVID-19)", precizează sursa citată, preluată de AGERPRES.

Alte stiri din Externe

Ultima oră