COVID-19: record de decese în Noua Zeelandă

22 Iul 2022
COVID-19: record de decese în Noua Zeelandă

Neozeelandezii mor din cauza COVID-19 la ritmuri record în timp ce țara se luptă cu un nou val al tulpinii Omicron care afectează în special populația în vârstă, scrie Reuters

Decesele cauzate de virus au ajuns la 151 în cele șapte zile până la 16 iulie, față de 115 în cea mai proastă săptămână a valului precedent, în martie, potrivit datelor Ministerului Sănătății. În ultimele 24 de ore, 26 de persoane au murit din cauza COVID, toate în vârstă de peste 60 de ani, a anunțat vineri ministerul într-un comunicat.

Subvarianta Omicron BA.5 conduce valul actual din Noua Zeelandă, care are 5,1 milioane de oameni. Au fost 64.780 de cazuri active în ultimele șapte zile, deși autoritățile spun că multe infecții nu sunt raportate.

Odinioară considerată un model pentru prevenirea infecției cu COVID, răspunsul rapid al Nouei Zeelande la pandemie și izolarea sa geografică au ținut-o în mare măsură liberă de virus până la sfârșitul anului trecut.

Guvernul a renunțat anul acesta la politica de zero COVID, odată ce populația a fost în mare parte vaccinată. De atunci virusul a fost lăsat să se răspândească.

Departamentele de urgență, cabinetele generale și centrele medicale sunt sub presiune. Cu toate acestea, datele Ministerului Sănătății arată că nivelurile de spitalizare rămân sub cele observate în perioada de vârf din martie.

Guvernul rezistă presiunii unor medici de a restabili restricțiile la adunările publice sau de a impune purtarea măștilor în școli.

Alte stiri din Externe

Ultima oră