Conferința secretă Bilderberg la care participă elita mondială are Inteligența Artificială în fruntea agendei

20 Mai 2023
Conferința secretă Bilderberg la care participă elita mondială are Inteligența Artificială în fruntea agendei

Întâlnirea Bilderberg din acest an de la Lisabona, Portugalia este în mare parte dedicată inteligenței artificiale. Printre participanți se numără CEO-ul OpenAI Sam Altman, CEO-ul Microsoft Satya Nadella, directorul DeepMind Demis Hassabis și fostul CEO Google Eric Schmid. Evenimentul anual Bilderberg este învăluit în mister, cu discuții cu ușile închise și sub regulile Chatham House, scrie CNBC

CEO-ul OpenAI, Sam Altman, își va uni forțele cu conducerea cheie a unor companii precum Microsoft și Google săptămâna aceasta, ca o întâlnire secretă a elitei de afaceri și politice începe la Lisabona, Portugalia. Inteligența artificială va fi în fruntea agendei, deoarece șeful ChatGPT se va întâlni cu CEO-ul Microsoft Satya Nadella, șeful DeepMind Demis Hassabis și fostul CEO Google Eric Schmidt la întâlnirea anuală Bilderberg. Titanilor tehnologiei li se vor alătura persoane grele politice, inclusiv fostul secretar de stat american Henry Kissinger, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg și ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba, pentru o serie de discuții care acoperă relațiile internaționale, comerț, energie și finanțe.

În total, aproximativ 130 de participanți din 23 de țări participă la întâlnirea privată - un număr similar cu cel din anii precedenți.un număr similar cu cel din anii precedenți. CEO Pfizer Albert Bourla, șeful BP Bernard Looney, CEO TotalEnergies Patrick Pouyanne, investitorul Peter Thiel și o serie de politicieni din UE vor fi, de asemenea, prezenti.

Evenimentul care dureaza de trei zile, care anul acesta se desfășoară de joi până duminică, este învăluit în mister, cu discuții clandestine ținute cu ușile închise și supuse regulilor Chatham House, ceea ce înseamnă că identitatea și afilierea vorbitorilor nu trebuie dezvăluite.

Acest lucru a stârnit teorii ale conspirației, similare celor formulate împotriva reuniunilor la nivel înalt precum Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția, ddespre care se susține că participanții încearcă să stabilească o „nouă ordine mondială”. Cu toate acestea, organizatorii evenimentului spun că natura discretă a acestuia permite o mai mare libertate de discuție.

Ce este pe agenda anului 2023?

Subiectele cheie de discuție la întâlnirea din acest an au fost publicate de organizatorii săi, oferind o perspectivă asupra a ceea ce consideră că sunt cele mai presante probleme în afacerile globale:

  • AI
  • Sistem bancar
  • China
  • Tranziția energetică 
  • Europa
  • Provocări fiscale
  • India 
  • Politica industriala si comertul
  • NATO
  • Rusia
  • Amenințări transnaționale
  • Ucraina 
  • conducerea SUA

Discuțiile au loc pe măsură ce lansarea unor instrumente de inteligență artificială, cum ar fi ChatGPT de la OpenAI și Bard de la Google, au contribuit la creșterea preocupărilor legate de dezvoltarea rapidă a tehnologiei, Altman fiind chemat marți să depună mărturie în fața Senatului SUA.

Între timp, războiul aflat în desfășurare în Ucraina și îngrijorările cu privire la creșterea amenințărilor din China au devenit o sursă de discuții continue între liderii occidentali, semnele de divizare a politicii americane și europene crescând în ultimele luni.

Ce este Bilderberg?

Acum la cea de-a 69-a ediție, Reuniunea Bilderberg a fost înființată în 1954 pentru a „favoriza dialogul” între Europa și America de Nord.

Astăzi, aproximativ două treimi dintre participanți provin din Europa, iar restul din America de Nord, aproximativ un sfert din politică și guvernare, iar restul din alte domenii, potrivit unui comunicat de pe site-ul său. Aproximativ o cincime sunt femei.

Și, ca întotdeauna, discreția este cheia. Participanții iau parte ca persoane fizice, mai degrabă decât în ​​orice calitate oficială, și nicio agendă oficială detaliată nu este dezvăluită și nici discuțiile nu pot fi raportate.

„Întâlnirea Bilderberg este un forum pentru discuții informale despre probleme majore. Întâlnirile se desfășoară conform Regulii Chatham House, care prevede că participanții sunt liberi să folosească informațiile primite, dar nici identitatea, nici afilierea vorbitorilor sau a oricărui alt participant nu pot fi dezvăluite”, au spus organizatorii într-o presă. lansare joi.

Evenimentul este organizat de Fundația Bilderberg Meeting, care ea însăși este guvernată de un comitet de conducere rotativ și este finanțat printr-o varietate de mijloace. Nu se percepe taxă de participare la eveniment, deși participarea se face doar pe bază de invitație și se așteaptă ca participanții să își acopere propriile costuri de călătorie și cazare.

„Contribuțiile anuale ale membrilor Comitetului de Coordonare acoperă costurile anuale ale micului secretariat. Bugetul secretariatului este limitat la costurile de personal și administrative. Costurile de ospitalitate ale reuniunii anuale sunt responsabilitatea membrilor comitetului director al țării gazdă”, a adăugat un comunicat de pe site-ul său.

Alte stiri din Externe

Ultima oră