Clooney, Perry, Streisand... O ploaie de staruri pentru Kamala Harris

05 Aug 2024
Clooney, Perry, Streisand... O ploaie de staruri pentru Kamala Harris

Hollywood-ul se mobilizează pentru candidatul democrat, lumea muzicii în special, rapperii în frunte, atât de multe staruri de natură să atragă tinerii la urnele democraților, scrie Le Figaro

Când  Luke Skywalker, eroul din Războiul Stelelor, și hobbitul Sam Gamgie, vedeta din Stăpânul Inelelor, își unesc forțele, la ce vă puteți aștepta? Un jackpot pentru Kamala Harris! Mark Hamill și Sean Astin, actorii care au interpretat aceste două personaje, au participat luni la „Barbatii Albi pentru Harris”, o strângere de fonduri pentru candidatul democrat. Evenimentul, care a fost organizat de Zoom, a reunit aproape 190.000 de oameni, inclusiv actorii Mark Ruffalo, Joseph Gordon-Lewitt, Paul Scheer, și a strâns 4 milioane de dolari în trei ore. Sean Astin a spus că este entuziasmat de alegereunei  femei calificate, dovedite” pentru președinție.  Jeff Bridges, eroul din The Big Lebowski, a adăugat: O femeie președinte este foarte incitantă"

Comunitatea show-business-ului s-a mobilizat în ultimele zile pentru Kamala Harris, mult mai mult decât a făcut-o vreodată  pentru președintele Joe Biden. Este ca și cum ne-am întoarce în anii Obama, când tot felul de celebrități, Beyoncé și Bruce Springsteen în frunte, au luat parte la divertismentul de la mitinguri electorale și galele de strângere de fonduri. Democrații au avut întotdeauna mai mult succes cu celebritățile. La convenția republicană de la jumătatea lunii iulie, Donald Trump a trebuit să se descurce cu participarea luptătorului Hulk Hogan și a cântărețului Kid Rock.

Există puține dovezi că opiniile (ale personalităților) au o influență decisivă asupra multor alegători , observă Darrell West, cercetător la Brookings Institution. Singura care a avut un impact real a fost Oprah Winfrey, o gazdă de televiziune neagră foarte populară. În 2007, a făcut campanie pentru Barack Obama, pe atunci un senator obscur. Potrivit unui studiu realizat de doi economiști, sprijinul său i-ar fi adus peste 1 milion de voturi în timpul primarelor.

De la retragerea lui Joe Biden, marile nume obișnuite de la Hollywood și-au anunțat sprijinul pentru Kamala Harris. Inclusiv George Clooney, un mare donator democrat, care a scris un articol de opinie în New  York Times în care i-a cerut președintelui să demisioneze. Într-o declarație, el a promis că va face tot ce este posibil pentru a-l sprijini pe Harris în căutarea ei istorică”. Actrița Jamie Lee Curtis, și mai entuziasmată, a lăudat pe X calitățile candidatului de încredere si puternic . Viola Davis a adăugat: „ Sunt cu ea  ! În ceea ce o privește  pe Barbra Streisand, ea a spus că este recunoscătoare președintelui Biden. Kamala Harris, a spus ea, va lucra pentru a restabili libertatea drepturilor de reproducere și va continua realizările începute sub administrația Biden-Harris”.

Kamala is brat

Dar cea mai puternică mobilizare a venit din partea vedetelor muzicii și, în mod remarcabil, a multor artiști tineri care au potențialul de a atrage voturi de la fanii lor. Charli XCX, cântăreața pop britanică, a părut să-o susțină pe vicepreședinte scriind pe X Kamala is brat, un cuvânt care se traduce prin "a naibii", folosit cu referire la albumul său Brat.  Ariana Grand , o altă vedetă pop, a postat pe Instagram mesajul lui Joe Biden în sprijinul Kamalei. Cântăreața Olivia Rodrigo a distribuit un videoclip pe TikTok cu vicepreședintele vorbind despre drepturile de reproducere. Katy Perry a postat pe Instagram un montaj al videoclipurilor lui Kamala Harris, însoțit de melodia ei Woman's World. 

Într-un vot strâns, fiecare lucru mic contează și este posibil ca o susținere a lui Swift/Beyoncé să fie decisivă acolo unde vicepreședintele are nevoie de un impuls

Darrell West, cercetător la Brookings Institution

Echipele candidatului au profitat imediat de acest aflux de sprijin. La o întâlnire din Atlanta la începutul acestei săptămâni, rapperul Megan Thee Stallion a urcat pe scenă pentru a cânta și a spus: Suntem pe cale să facem istorie prin alegerea primei femei președinte, a primei femei de culoare președinte. Deci să mergem!» Quavo, un rapper care luptă împotriva deținerii armelor, a preluat. „ Un lucru pe care l-am învățat despre vicepreședintele Harris este că întotdeauna face ceea ce trebuie. Deci, dacă nu ai votat niciodată, asigură-te că o faci, pentru că acum este șansa ta."

Beyoncé în 2013 a cântat imnul național la inaugurarea lui Barack Obama și trei ani mai târziu a susținut un concert pentru Hillary Clinton. Anul acesta, pentru moment, s-a mulțumit să-i permită lui Harris să-și folosească melodia Freedom pentru o reclamă. Va chema ea oamenii să o voteze? Și cum rămâne cu Taylor Swift ? Megastarul l-a susținut pe Joe Biden în 2020. Într-un scrutin strâns, fiecare lucru mic contează și este posibil ca sprijinul Swift/Beyoncé să fie decisiv acolo unde vicepreședintele are nevoie de un impuls , în special în rândul tinerilor și negrilor, conchide cercetătorul Darrell West.

Alte stiri din Externe

Ultima oră