Italia prelungește carantina și introduce vaccinarea obligatorie

01 Apr 2021 | scris de I.D.
Italia prelungește carantina și introduce vaccinarea obligatorie

Italia a decis să prelungească restricţiile pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, relatează agenția de presă italiană ANSA.

Conform decretului semnat de premierul Mario Draghi, printre noile măsuri se numără  închiderea restaurantelor, magazinelor şi muzeelor până la 30 aprilie.

Noul decret face ca vaccinarea să fie obligatorie pentru personalul sanitar, însă păstrează deschise şcolile primare şi prevede că măsuri de relaxare vor putea fi luate înainte de sfârşitul lui aprilie în cazul unei ameliorări a situaţiei sanitare.

Toate regiunile din Italia vor rămâne, în perioada 7-30 aprilie, fie clasificate „roşii”, fie „portocalii”, în timp ce numai clasificarea „galben” permite deschiderea restaurantelor până la orele 18.00 şi o mobilitate mai mare.

Cea mai mare parte a ţării este supusă unor restricţii severe pentru a opri contaminările în cadrul celui de-al treilea val de COVID-19 (închiderea pentru public a barurilor şi restaurantelor, călătorii limitate).

Deplasările între regiuni sunt interzise, cu excepția cazurilor în care este vorba despre o reședință secundară. Mobilitatea nu este autorizată decât pentru motive legate de muncă, sănătate sau cazuri de strictă necesitate. Este posibilă, de asemenea, revenirea la domiciliu sau reședință, scrie ANSA.

Este interzisă circulația între orele 22:00 și 05:00, cu aceleași excepții.

În plus, întreaga peninsulă va fi clasificată în zona „roşie” (risc ridicat de contaminare şi restricţii maxime) pentru weekendul de Paştele catolic, o sărbătoare foarte populară în Italia care este de obicei ocazia reuniunilor de familie.

Pandemia s-a soldat până în prezent cu 108.000 de morţi în ţară, potrivit Ministerului italian al Sănătăţii.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră