Chişinău. Manifestaţie dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România

25 Mar 2018
Chişinău. Manifestaţie dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România

"Marea Adunare Centenară", dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, are loc duminică, de la ora 12:00, la Chişinău, printre cei care şi-au anunţat participarea aflându-se Traian Băsescu şi Ludovic Orban, anunţă unimedia.md.

Conform sursei citate, în afara fostul preşedinte al României şi a liderului PNL, mai sunt aşteptaţi primarul Sectorului 1 din Bucureşti Dabiel Tudorache, Constantin Codreanu, deputat al Partidului Mişcarea Populară, dar şi primari, şi consilierii care au votat declaraţiile simbolice de Unire, precum şi toţi cei care îşi doresc unirea.

De asemeneam şi preşedintele USR Dan Barna împreună cu o delegaţie formată din membri ai partidului va fi prezent la Chişinău.

Din Republica Moldova şi-au confirmat prezenţa la eveniment Partidul Liberal, Partidul Naţional Liberal, Partidul Unităţii Nationale şi Partidul Liberal Reformator.

Manifestaţia este programată să înceapă de la ora 12:00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din capitala Republicii Moldova, fiind aşteptaţi peste 100.000 de oameni.

UPDATE

În Piaţa Marii Adunări Naţionale evenimentul a început cu un spectacol, la care a fost intonat şi imnul României, iar la final, mulţimea a scandat: Unire!

Organizatorii au anunţat participarea a 100.000 de oameni, de pe ambele maluri ale Prutului, iar la eveniment s-au aflat reprezentanţi a peste 130 de primării care au semnat declaraţia de ReUnire, principalele partide de opoziţie din Republica Moldova, dar şi lideri politici din România: fostul preşedinte al României, Traian Băsescu sau Dan Barna, liderul Uniunii Salvați România, scrie Digi24.

Manifestaţia s-a încheiat printr-o horă a unirii, la care au participat toţi cei prezenţi, după ce organizatorii au citit Proclamația Marii Adunări Centenare, solicitând, printre altele, ca ”la şedinţa solemnă din 27 martie 2018, Parlamentul de la Bucureşti să adopte o decizie prin care să se implice pentru Reîntregirea naţională”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră