Bulgaria a solicitat Greciei să redeschidă punctul de frontieră Ilinden – Exohi de la graniţa comună

24 Aug 2020 | scris de A.V.
Bulgaria a solicitat Greciei să redeschidă punctul de frontieră Ilinden – Exohi de la graniţa comună

Autorităţile bulgare au solicitat Greciei să redeschidă punctul de frontieră Ilinden – Exohi de la graniţa comună, informează dariknews.bg.

La solicitarea ministrului bulgar de externe, Ekaterina Zaharieva, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Greciei în Bulgaria a fost convocat la Ministerul de Externe de la Sofia, pentru a-i fi prezentate cererile părţii bulgare.

În același timp, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei bulgare la Atena a informat autorităţile elene cu privire la solicitările Bulgariei.

Companii comerciale şi de transport, fermieri şi şoferi din Bulgaria au protestat în faţa punctului de frontieră Ilinden-Exohi, cerând reluarea traficului.

Printr-o decizie a autorităţilor elene, punctul de control a fost închis tuturor vehiculelor pe data de 22 iulie.

Termenul limită al restricţiei pentru tiruri a fost data de 3 august, după care a fost prelungit de două ori – până la 15 şi 31 august.

Tirurile din regiune sunt obligate să traverseze frontiera pe la punctul Kulata – Promachonas, ceea ce prelungeşte călătoria cu aproape o oră şi jumătate sau 150 de kilometri şi trebuie să aştepte mai mult pentru a trece în Grecia.

Alte stiri din Externe

Ultima oră