Britanicul Paul Urey a murit într-o închisoare din „Republica Populară Donețk”

15 Iul 2022
Britanicul Paul Urey a murit într-o închisoare din „Republica Populară Donețk”

Britanicul Paul Urey, care a fost reținut în „Republica Populară Donețk (DPR)”, este mort, anunță Daria Morozova, mediatoarea autoproclamatei republici separatiste pro-ruse, scrie Le Monde. 

„În ciuda gravității crimelor [lui] , Paul Urey a primit asistență medicală adecvată. În ciuda acestui fapt, având în vedere diagnosticul și stresul său, el a murit pe 10 iulie”, a scris ea într-o declarație , asigurând că el este un mercenar și nu un lucrător umanitar.

Paul Urey a fost capturat pe 29 aprilie, împreună cu un alt britanic, de soldații ruși, a anunțat Rețeaua Prezidiilor ONG. „Doi cetățeni britanici, care lucrează ca voluntari fără legătură cu noi, dar cunoscuți de noi, Paul Urey (n. 1977) și Dylan Healy (n. 2000)”, au fost „prinși luni de armata rusă la un punct de control din Ucraina ”, a scris Dominik Byrne, unul dintre fondatorii acestui ONG într-un comunicat de presă. Potrivit Prezidium, aceștia au dispărut în timp ce ajutau la evacuarea unei femei și a doi copii la Dniprorudne, în regiunea Zaporizhia, în sud.

Paul Urey este prezentat ca un bărbat de familie care nu a servit în armată, dar a petrecut opt ​​ani în Afganistan ca antreprenor civil, în timp ce Dylan Healy a lucrat într-un lanț hotelier din Marea Britanie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră