Black Lives Matter a transferat milioane de dolari unei organizații din Canada pentru a cumpăra fostul sediu al Partidului Comunist

30 Ian 2022 | scris de M.N.
Black Lives Matter a transferat milioane de dolari unei organizații din Canada pentru a cumpăra fostul sediu al Partidului Comunist Galerie foto (2)

Black Lives Matter a transferat milioane de dolari către o organizație caritabilă canadiană condusă de soția co-fondatorului său pentru a cumpăra o vilă care a servit cândva drept sediu al Partidului Comunist, arată înregistrările publice.

M4BJ, o organizație non-profit cu sediul în Toronto, înființată de Janaya Khan și alți activiști canadieni, a obținut proprietatea istorică de 10.000 de metri pătrați pentru echivalentul a 6,3 milioane de dolari în numerar în iulie 2021, potrivit înregistrărilor proprietății din Toronto vizualizate de The Post.

Khan este soția lui Patrisse Khan-Cullors, o co-fondatoare a Black Lives Matter Global Foundation Network și  marxistă auto-declarată. Ea a demisionat din grup anul trecut, la o lună după ce ziarul The Post a dezvăluit că a cheltuit 3,2 milioane de dolari pe case din Georgia și Los Angeles.

Khan-Cullors a negat cu fermitate că donațiile BLM au fost folosite pentru cumpărarea caselor. Achiziționarea proprietății din Toronto, numită Centrul Wildseed pentru Artă și Activism, a ieșit la iveală pe fondul preocupărilor crescânde legate de lipsa de transparență a grupului de activiști americani în finanțele sale.

BLM transferred millions to Canadian charity to buy mansion formerly owned by Communist Party

În Canada, achiziția a fost criticată de doi membri seniori ai grupului care au demisionat la începutul acestei luni din cauza finanțării clădirii. „Pentru BLM Canada să ia bani de la BLM Global Network pentru o clădire fără a consulta comunitatea a fost lipsit de etică”, a scris Sarah Jama pe Twitter la începutul acestei luni.

„Ca BLM Canada să refuze să răspundă la întrebările tinerilor organizatori de culoare contravine spiritului de construire a mișcării.”

„Din păcate, acesta pare a fi un abuz epic al încrederii publice, în care resursele unei întregi mișcări sunt irosite din mofturile și gestionarea proastă financiară a unei persoane și a cercului lor interior de prieteni și familie”, a spus Tom Anderson, directorul Proiectului de Integritate al Centrului pentru politici naționale și juridice, un grup de supraveghere din Virginia.

Nici Black Lives Matter din SUA, nici organizația nonprofit canadiană nu au raspuns la e-mailurile jurnalistilor care solicitau comentarii.

 

Sursa: New York Post

Alte stiri din Externe

Ultima oră