VIDEO! Proteste violente în SUA

21 Sep 2016 | scris de Vlad Gheorghieș
VIDEO! Proteste violente în SUA

 

Potrivit unui comunicat de presă al departamentului de poliție din Charlotte-Mecklemburg, forțele de ordine aveau misiunea de a înmâna un mandat unei persoane care locuia într-un complex de apartamente.

 

În momentul în care polițiștii au ajuns în parcarea complexului, aceștia au observat o persoană care ieșea dintr-o mașină parcată și care era înarmată. „Subiectul a ieșit din autovehicul cu o armă de foc și prezenta un pericol iminent pentru agenții care, ca urmare, au deschis focul lovindu-l pe subiect”, a fost declarația reprezentanților politiei, citată de către CNN.

 

Protestele au erupt după ce mulțimi de oameni s-au strâns în incinta parcării unde a avut loc incidentul armat, strigând sloganuri precum „făra dreptate, făra pace” și afișând pancarte pe care era scris „Black Lives Matter”. Pe masura ce protestele s-au extins, mulțimea furioasa a blocat și o autostrada, iar în urma confruntărilor dintre forțele de ordine și protestatari, în jur de 12 polițiști au fost răniți.

 

Astfel de incidente, în care persoane de culoare sunt împușcate de către forțele de ordine fără o justificare concretă pentru uzul armei de foc, au avut loc foarte des în SUA, în ultimul timp, fapt ce a dus la coalizarea populației afro-americane în mișcări precum Black Lives Matter și la proteste violente împotriva rasismului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră