Bill Gates îi ironizează pe cei care se opun obligației de a purta mască: „De ce trebuie să purtăm pantaloni?”

21 Feb 2022
Bill Gates îi ironizează pe cei care se opun obligației de a purta mască: „De ce trebuie să purtăm pantaloni?”

Bill Gates, copreședintele Fundației Bill & Melinda Gates, a vorbit despre pandemie în timpul unei discuții la Conferința de Securitate de la Munchen din 2022, pe 18 februarie 2022, la Berlin, Germania. Fondatorul Microsoft i-a ironizat pe cei care se opun purtării măștilor si a prezis ca în viitor vor fi din ce în ce mai necesare.

Vineri, fondatorul Microsoft, Bill Gates, a comparat purtarea măștilor ca formă de prevenire a COVID-19 cu țările care impun persoanelor să poarte pantaloni în public. Miliardarul a părut să-i ironizeze pe cei care se împotrivesc obligativității măștilor ceea ce a provocat râsete printre membrii audienței de la Conferința de securitate de la München.

Fondatorul Microsoft a mai prezis că, în viitor, măștile se vor purta din ce în ce mai mult pe măsură ce virusul COVID-19 devine mai asemănător cu gripa - datorită faptului că lumea nu are încă un vaccin pentru a eradica complet virusul. 

 

Lui Gates i s-au alăturat Melanie Joly, ministrul de externe al Canadei; Ann Linde, ministrul de externe al Suediei; Comfort Ero, CEO al International Crisis Group; și directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), precum și Hadley Beale de la postul CNBC, care conducea discuția.

În timpul discuției reporterul CNBC a întrebat: „Dar măștile? Cred că există o mulțime de oameni în America care sunt nu știu dacă ar trebui să poarte o mască, iar în Marea Britanie, de exemplu, au renunțat cu totul la acestea.”

Ei bine, e interesant, știi care este dezavantajul purtării unei măști? Vreau să spun că trebuie să fie greu, știi, să trebuiască să porți pantaloni. Adică sunt lucruri grele, aceste societăți sunt atât de crude, de ce te pun să porți pantaloni? Încerc să-mi dau seama” a spus Gates râzând sarcastic.

Suntem foarte bucuroși că îi porți pe ai tăi”, i-a răspuns Beale pe ton de glumă.

Așadar, vom avea reveniri ale virusului dar vor fi ca si cele ale gripei sezoniere când, desigur, nu închidem țarile”, a continuat el."

Vineri, Bill Gates a spus că este „prea târziu” pentru a îndeplini obiectivul OMS de a vaccina 70% din populația lumii. El a mai spus că, „din păcate”, varianta Omicron "a făcut o treaba mai bună decât am făcut noi cu vaccinurile".

 

„Dacă facem teste de anticorpi în țările africane vom obține cu mult peste 80% dintre oameni expuși fie la vaccin, fie la diferite variante”, a adăugat Gates.  „Ceea ce înseamnă că șansa de apariție a unei boli severe – care este asociată în principal cu vârsta și obezitatea sau diabetul zaharat – aceste riscuri sunt acum reduse dramatic din cauza expunerii la infecție.”

Gates a adăugat că „cererea” pentru vaccinul COVID-19 pur și simplu nu mai există.

Întreaga discuție poate fi vizionată aici:

 

Sursa: DailyWire

Alte stiri din Externe

Ultima oră