Mitropolia Moldovei (Patriarhia Rusă) se opune vaccinării împotriva COVID-19. Teoriile conspiraţiei, în floare

20 Mai 2020 | scris de A.V.
Mitropolia Moldovei (Patriarhia Rusă) se opune vaccinării împotriva COVID-19. Teoriile conspiraţiei, în floare

Mitropolia Moldovei de la Chișinău, subordonată ierarhic Patriarhiei de la Moscova, se opune vaccinării împotriva noului coronavirus și își motivează poziția invocând teorii ale conspirației legate de tehnologia 5G și de miliardarul Bill Gates.

De asemenea, Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova i-a amenințat pe guvernanți că nu vor mai fi pomeniți în rugăciuni dacă nu elimină restricțiile privind desfășurarea slujbelor religioase impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, informează RRA.

Într-un comunicat, emis după desfășurarea Sinodului, Mitropolia Moldovei atenționează asupra riscurilor vaccinării obligatorii împotriva noului coronavirus, care ar putea fi impus de autorități atunci când un vaccin va fi elaborat.

"Acesta ar fi o care prin care sistemul antihristic mondialist dorește să introducă în corpurile oamenilor microcipuri cu ajutorul cărora să îi poată controla prin intermediul tehnologiei 5G" - se arată în comunicatul Mitropoliei Moldovei.

Capii Bisericii Ortodoxe de la Chișinău, care se supun ierarhic Patriarhie Rus, îl acuză pe fondatorul Microsoft, Bill Gates, "că ar fi principalul responsabil pentru crearea tehnologiei de microcipare a populației prin intermediul unui vaccin care să introducă în trup nanoparticule care reacționează la undele transmise de tehnologie G5 și permit sistemului să-l controleze pe om de la distanță" - am încheiat citatul.

Totodată, sunt invocate teorii ale conspirației legate de modul apariției și răspândirii COVID-19, care ar fi provocat de tehnologia 5G, care în combinație cu anumite vaccinuri administrate în China și Italia au și stat la baza apariției acestui virus - potrivit preoților de la Chişinău.

Pe de altă parte, Mitropolia Moldovei și-a exprimat nemulțumirea legată de faptul că, deși au fost ridicate mai multe restricții legate de activitățile comerciale, bisericilor le este în continuare interzisă desfășurarea slujbelor în spații închise, altfel că guvernanții sunt avertizați că vor fi excluși din rugăciunile bisericii dacă nu își vor revizui deciziile.

     

Alte stiri din Externe

Ultima oră