Avion cu 189 de persoane la bord, prăbuşit în Indonezia

29 Oct 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Avion cu 189 de persoane la bord, prăbuşit în Indonezia

Un avion Boeing 737 aparţinând companiei aeriene Lion Air, care efectua legătura între Jakarta şi insula Sumatra, s-a prăbuşit în largul Indoneziei, cu 189 de persoane la bord, a anunţat Jakarta Post.

Cel puţin 181 de pasageri, printre care trei copii, şi 8 membri ai echipajului (doi piloţi şi şase stewarzi) se aflau la bordul avionului companiei low-cost Lion Air, potrivit publicaţiei indoneziene.

Site-ul publicaţiei anunţase anterior că Boeing-ul 737 pierduse legătura cu turnul de control şi se prăbuşise în largul coastei vestice a insulei Java, în Indonezia.

Boeing-ul 737MAX al companiei Lion Air care efectua un zbor între Jakarta şi insula Sumatra a decolat de pe aeroportul capitalei indoneziene la ora 06:20 locală şi a dispărut de pe ecranele radar la ora 06:45.

Înainte de a dispărea de pe ecranele radar şi a se prăbuşi în mare avionul ceruse autorizaţia de a reveni pe aeroport, a comunicat agenţia Xinhua, care cita purtătorul de cuvânt al Ministerului indonezian al Transporturilor.

Compania aeriană Lion Air a confirmat informaţiile privind prăbuşirea aparatului de zbor.

La faţa locului au fost trimise imediat echipaje pentru intervenţie, dar primele informaţii difuzate de presa locală susţin că nu există supravieţuitori.

La bordul aparatului se aflau 20 de funcţionari ai Ministerului indonezian de Finanţe.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră