Autoritățile din Turcia au refuzat realimentarea unui avion israelian care aterizase de urgență pe aeroportul Antalya în urma unei situații de urgență la bord

30 Iun 2024
Autoritățile din Turcia au refuzat realimentarea unui avion israelian care aterizase de urgență pe aeroportul Antalya  în urma unei situații de urgență la bord

Un avion al companiei El Al a aterizat în Rodos, după ce aeroportul din Turcia unde aterizase de urgență în Turcia a refuzat să-l alimenteze si sa permita debarcarea pasagerilor, scrie Jerusalem Post

Un avion El Al care a decolat duminică de la Varșovia a aterizat de urgență pe aeroportul Antalya din Turcia în urma unui incident medical în care a fost implicat un pasager, a informat duminică presa israeliană. 

Presa israeliană a menționat că pasagerilor li s-a spus să se aștepte la o întârziere de câteva ore la sol în Turcia, fără permisiunea de a ieși din avion. De la începutul războiului Israel-Hamas, toate zborurile directe din Israel către Turcia au fost anulate. 

Avionul avea nevoie și de realimentare, iar unul dintre lucrătorii de la aeroport a refuzat să alimenteze avionul, provocând o întârziere în decolarea avionului, potrivit presei israeliene. 

Un purtător de cuvânt al El Al a anunțat că „în urma incidentului medical care a avut loc pe zborul LY5102 de la Varșovia la Tel Aviv și a aterizării avionului în Antalya, pasagerul a fost îndrumat pentru tratament medical urgent”.

„Echipajul de zbor s-a pregătit pentru o decolare reînnoită spre Tel Aviv, dar muncitorii locali au refuzat să alimenteze avionul, chiar dacă a fost un caz medical. Avionul a decolat spre Rodos, unde va alimenta înainte de a decola în Israel”. 

Întârzieri atribuite permiselor turcești 

KAN a raportat că avionul a primit inițial permisiunea de a alimenta pe aeroportul din Antalya, dar partidele politice turce au amânat această decizie pe motiv că erau necesare permise pentru realimentare. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră