O persoană a fost ucisă, iar altele rănite într-un atac cu cuțitul care s-a produs joi dimineață în apropierea bisericii Notre Dame din Nisa, anunță BFMTV, citând surse polițienești.
Presupusul autor al atacului a fost reținut de poliția municipală, a precizat pe Twitter Christian Estrosi, primarul orașului Nisa.
La fața locului a fost creat un perimetru de securitate în jurul bisericii, poliția efectuând cercetări.
UPDATE
Un atacator înarmat cu un cuţit a ucis joi trei persoane, inclusiv o femeie care a fost decapitată, la o biserică din Nisa, oraş din sudul Franţei, a informat poliţia.
Estrosi a confirmat existenţa a trei victime şi a declarat că suspectul tot repeta sintagma ''Allah akbar''. El a vorbit cu reporterii şi a calificat atacul din Nisa drept ''islamofascism''.
Edilul din Nisa a scris pe Twitter că atacul cu cuţitul a avut loc în interiorul sau în apropierea bisericii Notre-Dame de pe bulevardul Jean Medecin, principala arteră comercială din oraş, şi că poliţia l-a reţinut pe atacator care se află în prezent internat într-un spital.
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, ar urma să se deplaseze la Nisa, a mai precizat Estrosi.
Poliţia a transmis că două persoane au fost confirmate decedate în atac, iar mai multe persoane au fost rănite. O sursă din poliţie a confirmat informaţia că o femeie a fost decapitată. Şi preşedinta Adunării Naţionale (fostul Front Naţional, de extremă dreapta), Marine Le Pen, a vorbit tot despre o decapitare care s-ar fi produs în timpul atacului.
Atacul a avut loc în jurul orei locale 09:00 (08:00 GMT), potrivit unei surse din poliţie - citată de AFP - care a adăugat că o echipă de genişti se afla la faţa locului.
Ministrul de interne Gerald Darmanin a anunţat pe Twitter organizarea unei ''reuniuni de criză'' la Paris.
Potrivit postului BFMTV, a fost sesizat parchetul naţional antiterorist, fiind deschisă o anchetă pentru asasinat şi tentativă de asasinat având legătură cu un act terorist.
Atacul are loc în contextul în care Franţa încă nu şi-a revenit după decapitarea, la începutul lunii, la Paris, a profesorului de istorie Samuel Paty de către un tânăr de 18 ani, de origine cecenă. Paty prezentase la clasă, la o oră privind libertatea de expresie, câteva dintre caricaturile din Charlie Hebdo care îl înfăţişau pe profetul Mahomed.