Vedetele din film și muzică protestează. Marșuri anti-Trump la New York și Washington

15 Ian 2017 | scris de Sebastian S. Eduard
Vedetele din film și muzică protestează. Marșuri anti-Trump la New York și Washington

Mai mulți actori plănuiesc un marş anti-Trump la New York, înainte de învestitura politicianului republican ca președinte al Statelor Unite. 

La mișcare vor participa printre alții actorul Mark Ruffalo, cineastul Michael Moore, primarul newyorkez Bill de Blasio dar şi alte vedete din muzică sau cinema. 

Marşul de protest, la care ar participa câteva mii de americani, beneficiază de susţinerea mai multor organizaţii, inclusiv Greenpeace şi mişcarea activistă MoveOn.

Protestul se doreşte un punct de pornire în coalizarea unei opoziţii faţă de politicile promovate de Donald Trump şi de sprijinire a oraşelor americane care vor dori să îşi implementeze propriile politici în domenii precum imigraţie, încălzirea globală, asigurări medicale, drepturile angajaţilor şi alte chestiuni.

Un alt protest va avea loc la Washington, pe 21 ianuarie, la o zi după investitură . Cântăreaţa americană Madonna a anunţat joi că va participa la un marş al femeilor din Statelor Unite. Actriţa America Ferrera,  Amy Schumer, Scarlett Johansson, Frances McDormand, Katy Perry, Cher şi Zendaya vor participa, de asemenea, la eveniment. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră