Ancheta la lobby-ul transgender: banii nu au sex

26 Mai 2022
Ancheta la lobby-ul transgender: banii nu au sex

Persoanele transgender sunt o piață profitabilă. În spatele cererilor lor se ascunde lobby finanțat de „filantropi” puternici. ONG-urile și universitățile pe care le susțin influențează Uniunea Europeană, Casa Albă și alimentează industria medicală. Foarte mulți bani sunt puși în slujba uneia dintre formele de transumanism, scrie revista Causeur

Societățile occidentale sunt în prezent atacate de mișcarea transgender care infiltrează cercurile legislative, educaționale, medicale și economice. Obiectivele sale imediate sunt includerea în lege a autoidentificării de gen (fără a trece printr-un diagnostic medical) și accesul la tratamente de tranziție de la o vârstă fragedă. Dar scopurile ultime constau în eliminarea din lege a noțiunii de sex biologic bazată pe două categorii, masculin și feminin (dimorfism); ruperea modelului tradițional de familie; și, în final, transformarea  ființei umane într-un obiect infinit manipulabil care, ca un bun consumator, se lasă tentat de toate modificările corpului său disponibile pe piață.

Acceptăm deja ideea că o persoană poate fi „transgender” – trecând de la un sex la altul; acum ni se cere să considerăm că ar putea fi gender non-conforming (neconformitate de gen) și, prin urmare, să fie dincolo de dimorfismul sexual. Prin urmare, ființele umane pot schimba genul, combina două genuri sau să nu aibă niciunul. Cum se explică progresul rapid al unei astfel de campanii absurde? Au ideologii acestei mișcări argumente solide? Cu siguranta nu. Militanții sunt bine organizați? Sigur, dar ce permite o astfel de organizare? Pentru a găsi răspunsul, trebuie să adoptăm zicala engleză „follow the money” și să urmăm banii care alimentează mișcarea până la sursă. Pentru că nu este vorba de un elan popular, spontan, ci de o mobilizare impusă de sus și întreținută de banii marilor filantropi. Aceștia creează un fluviu de bani care iriga un întreg sistem de ONG-uri, lobbyiști, academicieni, medici și politicieni. Iar banii atrăgând bani, fluviul astfel creat este alimentat de alte donații de la autorități publice și mari companii, preocupate de imaginea lor. Cercetările efectuate de un număr mic de anchetatori au scos la iveală această rețea financiară care își are originea în America de Nord și s-a răspândit în Marea Britanie, Europa și nu numai [1].

La început a fost dolarul
În anii 1990 a fost lansată o mare mișcare pentru a subvenționa cauza drepturilor homosexualilor. Acesta culminează în anii 2010-2015 cu adoptarea căsătoriei pentru toți în majoritatea țărilor din America de Nord și Europa. În acest timp, ideologia de gen s-a impus treptat în cadrul mișcărilor pentru drepturile homosexualilor și lesbienelor. La sfârșitul anilor 1990, „T” a fost adăugat la „LGB”, mai întâi în Statele Unite de către National Gay and Lesbian Task Force. Ulterior, orice încercare a homosexualilor mai tradiționali de a elimina „T” este denunțată și suprimată. Când a triumfat lupta pentru drepturile gay mai clasice, în jurul anului 2015, cauza trans a preluat conducerea, iar banii de la filantropi au fost direcționați din ce în ce mai mult către ea. Trei donatori joacă un rol strategic.

Cea mai în vârstă, Jennifer Pritzker, născută James în 1950, este moștenitoarea unui imperiu de afaceri care gestionează investiții în multe sectoare. "El" are o carieră militară înainte de a se transforma în "Ea". În 2013, anunțând schimbarea numelui și a sexului, Pritzker a devenit primul miliardar transgender, în fruntea unei averi de 1,8 miliarde de dolari. În 1995, a creat Fundația Tawani, concentrată inițial pe bunăstarea militară, înainte de a se ocupa de problemele de gen. În 2003, Pritzker a donat 1,3 milioane de dolari Universității din California, Santa Barbara, pentru a studia înrolarea transgenderilor în forțele armate. În 2013, el a donat bani de început Spitalului de Copii Lurie din Chicago pentru a lansa un program de tratament pentru copiii neconformi cu genul. Între 2015 și 2020, adaugă 775.000 USD. El dă aproape 8 milioane de dolari Universității din Minnesota pentru un program de studii privind sănătatea sexuală și crearea a două catedre adaptate, cu o atenție deosebită diversității de gen.

În 2016, a acordat 2 milioane Universității Victoria din Canada pentru crearea unei catedre de studii transgender. În 2021, Centrul de Sănătate Howard Brown primește 1 milion de dolari pentru a consolida asistența medicală pentru persoanele LGBT.

Pritzker acordă, de asemenea, sume importante unui șir întreg de ONG-uri influente în domeniu.

Cel mai generos dintre filantropi este Jon Stryker, născut în 1958, moștenitor al unui imperiu în domeniul dispozitivelor medicale și în fruntea unei averi personale de 4,4 miliarde. În 2000, când a devenit homosexual, a creat Fundația Arcus, pentru a sprijini atât cauzele LGBT, cât și cele ale maimuțelor mari. El ar fi dat 66 de milioane fostei sale universități, din Kalamazoo, în special pentru crearea unui centru de conducere în justiție socială, deschis în 2014. În 2011, a dat un milion Universității din Berkeley pentru o catedra de studii de gen, sexualitate și urbanism. În 2019, Colegiul Spelman, o universitate istorică de culoare, a primit două milioane pentru o catedra de studii queer. În afara mediului academic, finanțează aproape toate cele mai cunoscute ONG-uri: peste 3,5 milioane merg la ILGA (International Lesbien, Bisexual, Trans and Intersex Association), care are 1.774 de membri afiliați în 168 de țări și aproape un milion către Transgender Europe, care reunește 183 de asociații din 47 de țări. Prin Borealis Philanthropy, între 2015 și 2021, dă aproape opt milioane diverselor organizații LGBTQ, inclusiv aproape cinci ONG-urilor trans.

Al treilea filantrop este George Soros, care este adesea subiectul teoriilor conspirației. Fundația sa, Open Society Foundations, urmărește în mod deschis o politică de sprijinire a cauzei trans. În 2013 și 2014, fundatia a publicat trei documente care pledează pentru autoidentificare, acceptarea altor genuri decât masculin și feminin, accesul la tratamente de afirmare a genului pentru tineri și a promis granturi pentru ONG-uri. Într-adevăr, între 2016 și 2020, Soros acordă aproape trei milioane ILGA, aproape un milion Transgender Europe și tot atât pentru Global Action for Trans Equality.

Pentru ce sunt toți acești bani?

Aboliţionişti şi ofiţeri de recrutare
ONG-urile folosesc aceste granturi pentru a desființa sexul biologic în favoarea conceptului subiectiv al identității de gen, pentru a banaliza statutul neconform de gen și pentru a recruta noi persoane trans în rândul adolescenților și chiar al copiilor mici. Ei promulgă glosare pentru a impune în instituțiile publice și private un vocabular uniform care să reflecte mentalitatea și acțiunile pe care doresc să le încurajeze. Există eufemisme precum „îngrijirea sănătății care confirmă genul” care înlocuiește „tratamentul de reatribuire a genului”, care este prea dur. „Disforia de gen” face loc „incongruenței de gen”, conform abordării aprobate de OMS în 2019 pentru a „depatologiza” problema. Și mai sinistru, vorbim peste tot de „copii trans” (trans kids) de parcă existența lor ar fi fost evidentă și nu rezultatul influenței adulților asupra ființelor prea tinere pentru a-și decide sexul. Succesul este de așa natură încât, pe 31 martie 2022, cu ocazia Zilei Internaționale a Vizibilității Transgenderilor, Casa Albă publică un comunicat de presă care vorbește pe larg despre copiii trans, enumerând inițiativele pe care le întreprinde pentru a-i sprijini.

Este vorba atunci de a transpune această concepție în realitate juridică prin exercitarea de presiuni asupra legiuitorilor. În 2015, Consiliul Europei, care supraveghează CEDO, a adoptat o rezoluție prin care le cere celor 47 de țări membre să consacreze conceptul de identitate de gen în lege. Decizia vine după consultarea cu ONG-uri precum Transgender Europe, finanțate de Stryker și Soros. În 2019, una dintre cele mai mari firme de avocatură, Dentons, și Fundația Thomson Reuters, a pregătit un raport pentru Organizația Internațională pentru Lesbiene, Gay, Bisexuali, Transgender, Queer și Intersex pentru Tineret și Studenți (IGLYO). Dacă avocații lucrează pro bono, activitatea ONG-ului este subvenționată de UE. Intitulat „Doar adulți? și disponibil online, documentul afirmă că „Statele ar trebui să ia măsuri împotriva părinților care, refuzând să-și dea consimțământul, interferează cu dezvoltarea liberă a identității trans a unui tânăr”. Adio autoritate părintească. Pentru a promova legislația pro-trans care ar afecta sensibilitatea publicului, se recomandă să fie legată de o reformă mai de bază, cum ar fi introducerea căsătoriei egale. Este vorba de a crea „un văl protector” – cu alte cuvinte, de a legifera în secret.

Pentru a convinge companiile și autoritățile publice, în Marea Britanie, ONG-ul Stonewall, care este subvenționat de acesta din urmă, le oferă consiliere și formare în materie de gen la locul de muncă, deși 40 de organisme de stat tocmai au părăsit programul. McKinsey și Harvard Business Review oferă lecții pentru crearea unui loc de muncă „trans-incluziv”, în timp ce Corporate Equality Index, publicat anual de Human Rights Campaign (finanțat de Pritzker) amenință să facă de rușine companiile care nu oferă un exemplu. Big Tech își face partea interzicând orice comentariu care neagă dogma trans pe rețelele sociale. Toate acestea sunt completate de modă și lumea divertismentului. Actrița trans Laverne Cox a apărut pe prima pagină a Time în 2014; supermodelul Valentina Sampaio împodobește coperțile diferitelor ediții Vogue din 2017; comediantul Chella Man își arată pieptul cu cicatrici în reviste. Modelele cu părul și machiajul perfect oferă tinerilor o imagine plină de farmec a ceea ce poate deveni o persoană trans. Ceea ce nu se spune este dependența pe tot parcursul vieții de medicamente cu efecte necunoscute și costul acestor transformări. Pentru că genul este și o afacere.

Complexul transindustrial
Tranzițiile reprezintă o piață profitabilă care ar putea reprezenta până la 200 de miliarde de dolari. Deși unii dintre donatori au legături cu domeniul medical, nu este sigur că vor beneficia direct de această oportunitate. Pe de altă parte, împărtășesc o viziune hipermedicalizată asupra lumii în care ființa umană poate suferi multiple transformări. Aici suntem aproape de delirul transumanist. O psihoterapeut din New York, femeia trans Laura A. Jacobs, crede că prin intervenții chirurgicale și modificări genetice, ne vom putea recompune corpul cu o varietate de membre și organe sexuale [2]. În orice caz, printr-un mare ciclu capitalist, banii investiți de filantropi accelerează creșterea acestei piețe și sosirea acestui viitor. Donațiile lui Pritzker către universități și spitale creează o armată de profesioniști care se specializează în tratarea persoanelor care sunt neconforme de gen. Ei își promovează tratamentele prin Asociația Mondială Profesională pentru Sănătatea Transgenderilor (WPATH), unii fiind chiar membri și care a primit granturi de la Pritzker. Cel mai bun lucru este să cauți cei mai tineri candidați posibili pentru transformare: în 2015, Stryker a acordat 650.000 de dolari Departamentului de Psihologie de la Universitatea din Washington pentru a realiza un studiu pe așa-zișii copii „transgender” de la vârsta de 3 ani. Pentru a justifica urgența și radicalitatea tratamentului, activiștii citează statistici dubioase cu privire la numărul de crime și sinucideri ale tinerilor trans și realizează studii slabe asupra efectelor benefice ale tratamentului.

Pentru a opri acest val de nebunie, încercăm să luptăm pe terenul ideilor, dar asta înseamnă să intrăm în luptă cu un braț legat la spate. Pentru că pe terenul banilor și al influenței are loc adevărata bătălie.

[1]. Vezi mai ales articole online de Jennifer Bilek și Mary Hasson. Majoritatea cifrelor citate aici se bazează pe datele furnizate de site-urile donatoare.

[2]. În Laura Erickson-Schroth, Trans Bodies, Trans Selves, Oxford University Press, 2014.

Alte stiri din Externe

Ultima oră