Ambasadorul ucrainean pretinde scuze față de Zelensky pentru o glumă a unui umorist francez

19 Mai 2023
Ambasadorul ucrainean pretinde scuze față de Zelensky pentru o glumă a unui umorist francez

Luni, 15 mai, umoristul Laurent Gerra a parodiat la radio RTL France "turul" președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky în Europa pe care l-a numit „circul Zelensky făcând turnee în toată Europa cu menajeria sa” și pentru care a primit în același timp multe critici, inclusiv ale ambasadorului ucrainean în Franța, scrie 7sur7.

Vă prezentăm circul Zelensky în turneu prin toată Europa cu menajeria lui”, începe umoristul pe muzica de circ și râsetele echipei de radio care prezintă emisiunea de dimineață.

"Sub cort, direct de la Bruxelles, vino să o vezi pe femeia cu barbă, Ursula Van Der Leyen!"

„ Pentru cei mici și mari, vino să te distrezi cu plăcinte cu cremă aruncate cu dronă! Nu-l ratați pe Joe Biden, clovnul american pe acest cadru de mers magic. Și Macron, care jonglează cu tigăile. Iar punctul culminant al spectacolului, omul-tun, oferit de NATO (…) Circul Zelensky! Aseară la Elysée și mâine seară în comuna dumneavoastră! Alăturați-vă marelui circ Zelensky!" a spus el în continuare.

Și mai presus de toate, nu uita, Zelensky va relua turneul abandonat al lui Stromae”, conchide Laurent Gerra.

Extrasul, publicat pe Twitter, divizează. În timp ce unii au considerat că rubrica lui Laurent Gerra este „fină” sau „genială”, cei mai mulți au considerat că este de prost gust sau deplasată. „În Franța, avem dreptul să râdem de orice, Laurent Gerra are dreptul să fie ponosit, prietenii săi au dreptul să ofere spectacolul sfâșietor de a râde de ceea ce nu este amuzant”, a scris pe Twitter jurnalista Marion Van Renterghem.

„Hei, RTL France, crezi că îți ceri scuze față de ucraineni pentru prostiile stupide și iresponsabile ale lui Laurent Gerra?”, a reacționat un fost prezentator de la France 2.

„Ar putea fi foarte amuzant dacă nu ar exista sute de mii de morți civili, milioane de deportați, femei și copii violați. Sprijin pentru poporul ucrainean și președintele Zelensky”, a scris, la rândul său, un deutat ecologist francez.

Marți seară, ambasadorul ucrainean în Franța a pretins scuze. „Ce cinism și lipsă de tact nereprezentativ pentru prietenul popor francez. Fără empatie, fără responsabilitate. Pretind sa i se ceara scuze președintelui meu și poporului meu care suferă și luptă pentru libertatea lor, dar și pentru a ta și pentru posibilitatea de a te bucura de lejeritatea vieții”, a spus Vadym Omelchenko.

Alte stiri din Externe

Ultima oră