Amanda Lear critică mișcarea #MeToo: „Nu așteptăm 40 de ani să spunem: „Polanski mi-a pus mâna pe fund””

06 Mai 2022
Amanda Lear critică mișcarea #MeToo: „Nu așteptăm 40 de ani să spunem: „Polanski mi-a pus mâna pe fund””

În cartea "Quelles vies!" scrisă de Vincent Remy și Jean-Philippe Pisanias și publicată în Franța joi, 5 mai, cântăreața și actrița Amanda Lear s-a ridicat împotriva mișcării #MeToo, revenind în special la acuzațiile aduse regizorului Roman Polanski, scrie ProgrammeTV

Amanda Lear a spus totdeauna lucrurilor pe nume. Artista cu voce profundă, obișnuită cu ținutele nebunești, dezvăluise astfel că este „campioana editării foto”, criticase filmul biopic dedicat lui Salvador Dali (a cărui muză era ea) și chiar dezvăluise ca e foarte superstițioasă. Însă, în cartea "Quelles vies!", apărută joi, 5 mai 2022 în Franța, artista are în vizor mișcarea #MeToo, datorită căreia victimele hărțuirii, agresiunii sexuale și violului au putut depune mărturie, în special în industria filmului.

Amanda Lear: „Nu mergem în camera de hotel a unui producător”

La fel ca unele dintre victimele producătorului Harvey Weinstein, un magnat de la Hollywood, Amanda Lear, fusese ea însăși invitată într-o cameră de hotel pentru a vorbi oficial despre un rol. Ea spune că a fugit din camera regizorului Darryl Zanuck, unde o aștepta și o „bimbo blondă” în „furou și portjartiere”. Aproape un sfert de secol mai târziu, ea analizează: „Am făcut o prostie: nu mergem în camera de hotel a unui producător. Și dacă te primește în pijama, îi spunem: „Te aștept la bar'. Ieșim de acolo înainte ca situația să escaladeze”.

Amanda Lear: „Nu trebuie să accepți nimic pentru a obține un rol”

Iar cea care a scos la iveala impotența lui Salvador Dali are o părere mai mult decât clară cu privire la procedura de urmat în cazul unui atac: „Îl denunțăm imediat. Nu așteptăm 40 de ani să spunem: „Domnul Polanski a pus mâna pe fundul meu.”

Asta mă enervează la mișcarea #MeToo, de parcă toate aceste actrițe au descoperit lucrurile târziu. Amanda Lear continuă: "Avem de unde alege în viața noastră. Nu trebuie să acceptăm totul. Putem spune nu, și gata! Mă lipsești de respect? Nu, nu mă interesează. Mulțumesc foarte mult.Nu trebuie să accepți orice pentru a obține un rol.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră