A apărut primul suspect în cazul prăbușirii avionului lui Prigojin, scrie Newsweek

24 Aug 2023
A apărut primul suspect în cazul prăbușirii avionului lui Prigojin, scrie Newsweek

Primul suspect în accidentul cu avionul despre care se spune că l-a ucis pe șeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin , este pilotul său personal, au informat joi canalele rusești Telegram, scrie Newsweek

Artem Stepanov, care a fost lovit anterior de sancțiunile Statelor Unite pentru legătura sa cu Prigojin, este anchetat pentru presupusa implicare în accidentul aviatic, potrivit canalelor de știri Telegram Sirena și SHOT, canalul Baza, care este legat de serviciile de securitate ale Rusiei și canalul Telegram VChK-OGPU, care are legături strânse cu forțele de securitate ruse.

Un avion privat aparținând lui Prigojin, care călătorise de la Moscova la Sankt Petersburg, s-a prăbușit în apropiere de satul Kuzhenkino din regiunea Tver, miercuri seară, la exact două luni după ce acesta a condus o revoltă eșuată împotriva liderilor Kremlinului acuzând conducerea militară pentru incompetență în războiul lui Putin din Ucraina.

Toate cele 10 persoane aflate la bordul avionului - șapte pasageri și trei membri ai echipajului - au murit în incident , a anunțat Ministerul de Urgență al Rusiei. Cauza accidentului nu a fost cunoscută. Agenția Federală de Transport Aerian din Rusia a declarat că Prigojin se află pe lista pasagerilor.

Canalul Telegram Gray Zone, conectat cu Wagner, a raportat că Prigojin a fost ucis, dar moartea sa nu a fost încă confirmată oficial.

Baza a raportat că anchetatorii cred că Stepanov ar putea avea acces la avionul privat al lui Prigojin în ajunul plecării acestuia din Moscova. Canalul l-a citat pe fratele lui Stepanov spunând că a fost în vacanță în Kamchatka, o peninsulă din estul îndepărtat al Rusiei, în ultima săptămână, dar a spus că „a fost deja contactat de cei care au nevoie de el”.

VChK-OGPU a raportat în mod similar că anchetatorii cred că Stepanov a avut acces la avion înainte de plecare și că a plecat în Kamchatka înainte de prăbușire. Sirena a raportat că „pilotul personal” al lui Prigozhin este investigat pentru implicarea sa în accident.

Newsweek nu a putut verifica independent afirmațiile.

Alte stiri din Externe

Ultima oră