Papa Francisc a aprobat oficial modificarea rugăciunii "Tatăl Nostru" pentru slujbele catolice

06 Iun 2019 | scris de M.C.
Papa Francisc a aprobat oficial modificarea rugăciunii "Tatăl Nostru" pentru slujbele catolice

Sfântul Scaun a aprobat oficial modificarea rugăciunii „Tatăl Nostru” pentru slujbele catolice. Schimbarea vizează sintagma „nu ne duce pe noi în ispită”, potrivit The Sun, dar modificarea a provocat nemulţumire în rândul multor credincioşi.

Modificarea vizează doar un fragment de frază din celebra rugăciune din Evanghelia după Matei, mai precis „nu ne duce pe noi în ispită”, care devine „nu ne abandona/ nu ne lăsa să cădem în ispită”.

Reprezentanţii Conferinţei episcopale italiene au anunţat, în noiembrie 2018, că textul rugăciunii „Tatăl Nostru” va fi modificat, iar noua versiune a fost aprobată de Sfântul Scaun pe 22 mai, potrivit US Catholic.

Papa a considerat că noua versiune este mai bună, pentru că cea anterioară putea induce ideea că Dumnezeu duce oamenii în ispită, o acţiune care este contrară naturii bune şi sfinte a acestuia. "Doar Satana este cel care ne duce spre ispită", este ideea care stă la originea schimbării.

Fraza modificată va fi folosită în slujbele Bisericii Catolice. Modificarea nu va afecta direct anglicanii şi protestanţii, care au texte separate, scrie The Sun.

Decizia vine după 16 ani de cercetări ale specialiştilor, care susţin că în traducerea curentă s-a strecurat o eroare de interpretare.

 

Alte stiri din Credinta

Ultima oră